Beuken trap

Ben jij op zoek naar een stevige, fraaie en perfect op maat gemaakte trap? Dan is een beuken trap echt wat voor jou. Dit hout zorgt voor een perfecte combinatie in een modern of landelijk interieur. Strak, stijlvol en daarmee een echte aanwinst voor jouw huis. Bij Houten Trappen Specialist bestel je jouw beuken trap op maat door een offerte aan te vragen via onze website. Binnen drie weken na akkoord op de offerte ontvang je alle onderdelen voor jouw beuken trap in huis. De trap plaats je zelf met behulp van onze duidelijke instructies. Ga direct aan de slag en experimenteer met de mogelijkheden.

De kenmerken van een beuken trap

Beuken trappen hebben een rustige uitstraling. Dit komt doordat beukenhout een egale structuur heeft en de nerf niet erg opvalt. Hierdoor kun je met een beuken trap een zachte vorm van hout in je interieur verwerken. De keuze voor beukenhout brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is beukenhout zeer hard, splintervrij en dus ook erg duurzaam en veilig te gebruiken. Het hout van je beuken trap zal in het begin wat lichter ogen. Na een tijdje zorgen de invloeden van licht en lucht voor een verdonkering. Uiteraard kun je de trap ook een kleur geven door deze te bewerken met vernis, een wash of olie.

Wij zijn al 20 jaar jouw specialist

Hoewel we pas sinds 2018 de mogelijkheid bieden om online jouw beuken trap te bestellen, gaat onze ervaring en expertise veel verder dan dat jaar. Inmiddels hebben we meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van trappen en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan inmeten, produceren en adviseren. Bij ons ben je verzekerd van vakmanschap en passie voor het vak.

Alles op maat gemaakt

We beschikken over onze eigen fabriek waar we iedere beuken trap op maat produceren en de hoge kwaliteit van onze producten garanderen. Doordat we niet afhankelijk zijn van andere partijen kunnen we alles direct aansturen en volledig afstemmen op jouw wensen.

Koop je beukenhouten trap direct online

Met onze speciale online tool stel je je eigen beukenhouten trap op maat samen. Je doorloopt hierbij 11 stappen waarbij iedere stap je dichter bij het finale ontwerp brengt. Met de uitleg wordt duidelijk wat precies de bedoeling is. Ben je tevreden met je ontwerp? Wij gaan dan voor je aan de slag en leveren jouw beukenhouten trap met 3 werkweken. Na levering kun je zelf jouw eigen trap monteren.

Vraag een offerte aan

Op zoek naar een trap op maat die voldoet aan al je wensen? Overweeg zeker een beuken trap te bestellen. Vraag via onze website een offerte aan en wij zullen al je eisen en wensen verwerken in een op maat gemaakt voorstel. Heb je vragen over deze houtsoort of wil je aanvullende informatie ontvangen? Neem contact met ons op en wij geven je graag persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn beuken trap behandelen?

Ondanks dat een beuken trap duurzaam is, is het wel nodig om de trap te behandelen. Hiermee verleng je de levensduur van het hout aanzienlijk. Bovendien kan de trap op deze manier ook beter tegen een stootje. Je kunt je beuken trap op verschillende manieren afwerken: beitsen, vernissen of oliën. Vernis voorkomt vlekken, krassen en algemene slijtage aan de trap. Beitsen en oliën daarentegen dringen tot diep in het hout door en beschermen de beukenhouten trap van binnenuit.

Elke behandeling zal je trap nét weer een andere uitstraling geven. Vernis is kleurloos en daarom zal de mooie houtkleur niet veranderen. Beits en olie geven versterken de natuurlijke uitstraling van het beukenhout.

Kan ik een beukenhouten trap schilderen?

Past de (beuken)houtlook niet in je interieur? Dan kan je overwegen om de beukenhouten trap te schilderen, bijvoorbeeld in een witte of zwarte kleur. Gebruik hiervoor speciale trapverf en breng minimaal twee lagen aan en een laag grondverf. Deze verf is sterker dan ‘normale’ verf. De treden en stootborden moeten immers tegen een stootje kunnen. Het is dus zeker mogelijk om een beuken trap te schilderen.