Vuren trap tijdens de montage

Vuren trap

Op zoek naar een vuren trap? Dan ben je bij Houten Trappen Specialist produceert aan het juiste adres. Vurenhout is in Nederland en België een veel gebruikte houtsoort voor de productie van trappen. Vuren kenmerkt zich voor zijn lage prijs. De prijs van een vuren trap is een stuk lager dan een hardhouten trap zoals beuken of eiken. Je kunt de trap afwerken nadat de trap in de grondverf is gezet, maar je kunt hem in ook de olie zetten. Gebruik onze trappenconfigurator en stel je eigen vuren trap samen!

Vuren trap kopen bij Houten Trappen Specialist

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. In Nederland is vurenhout de meest gebruikte naaldhoutsoort. Bij Houten Trappen Specialist stel je je eigen vuren trap op maat samen. We kunnen iedere soort trap vervaardigen uit dit lichte, maar sterke materiaal. Onze online configurator begeleidt je stapsgewijs door het proces heen.

Het begint bij het kiezen van een grondvorm, waarna je doorgaat naar de maatvoering en je daarna al je eigen wensen kunt aangeven. Kies hoe je trap eruitziet, met of zonder armleuningen en bepaal de constructie van je trap. Houd wel rekening met de beschikbare ruimte in huis. Niet alle trapsoorten zijn namelijk even geschikt.

Waarom kiezen voor een vurenhouten trap?

Vurenhout wordt het meeste gekozen vanwege de aantrekkelijke prijzen. Vuren is namelijk een voordelige houtsoort ten opzichte van hardhoutsoorten zoals eiken. Daarnaast is vuren makkelijk te bewerken, wat ook invloed heeft op de productietijd. Vurenhouten trappen kunnen doorgaans snel gemaakt worden.

Kies voor een mooie afwerking voor een optimaal resultaat

Is je trap geplaatst en gemonteerd? Dan werk je deze mooi af met schilderwerk of andere bekleding. Je bent hierin helemaal vrij. We adviseren je vuren trap wel te behandelen, zodat de levensduur verlengt wordt. Zonder enige afwerking kan deze trap wat sneller gebruikssporen vertonen.

Vuren trap

Altijd verzekerd van het mooiste resultaat

Inmiddels zijn we al ruim 20 jaar werkzaam binnen het vak en dat heeft ons veel kennis, ervaring en expertise bijgebracht. Niet alleen hebben we uitgebreide kennis van onze producten en trappen, ook beschikken we over een eigen fabriek waar onder andere alle vuren trappen geproduceerd worden. Dit doen we al jarenlang met veel passie en plezier.

Vakmanschap, kwaliteit en een persoonlijke aanpak staan bij ons centraal. Onze expertise en middelen, samen met jouw wensen, garanderen het beste resultaat voor jou.

Vurenhouten trap bestellen in de configurator

Kies je voor een vurenhouten trap, dan zijn de combinaties eindeloos. Je kunt ten eerste de keuze maken tussen een steektrap, onderkwart trap, bovenkwart trap, halfslag trap of een dubbelkwart trap. Je kunt daarnaast de trap wit behandelen, maar ook voorzien van een kleur als zwart of grijs.

Of je nu een ronde of rechthoekige trapleuning wilt, onze configurator toont alle opties. Zo kun je makkelijk beslissen wat je wel of niet wilt.

Neem contact op voor advies

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe trap of ga je binnenkort verhuizen en bevalt de huidige trap niet? Overweeg zeker een vuren trap te bestellen. Je creëert je vurenhouten trap op maat eenvoudig online bij Houten Trappen Specialist. Heb je vragen over deze houtsoort of wil je aanvullende informatie ontvangen? Neem contact met ons op en wij geven je graag persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de eigenschappen van vurenhout?

Vurenhout is de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland. Naast dat het relatief goedkoop is, laat het hout zich makkelijk bewerken en is nagenoeg geurloos. Vuren is afkomstig van de fijnspar (Picea abies), de boom die algemeen bekend staat als de kerstboom. Het hout is te herkennen aan de lichtgele kleur, een fijne nerf en rechte draad. In het hout kunnen kwasten en harszakken voorkomen. Dit zijn voormalige zijtakken die aan de hoofdstam hebben vastgezeten.

Hoe behandel je een vurenhouten trap?

Het grote voordeel van vurenhout is dat het materiaal zich makkelijk laat bewerken. Deze houtsoort is dan ook geschikt voor vrijwel elke behandeling. Om de levensduur van je vurenhouten trap te verlengen adviseren we de trap te behandelen.

Dit kun je doen op diverse manieren, het is maar net wat je mooi vindt. Zo kun je de trap beitsen, dit biedt de optimale bescherming. Je kunt er echter ook voor kiezen om je vurenhouten trap te verven. Het nadeel is dat je elke drie à vier jaar de trap opnieuw moet schilderen.