Trap soorten

Trap soorten

Iedere woning, groot of klein, smal of breed, heeft een andere soort trap nodig. Als je op zoek bent naar een nieuwe trap omdat je gaat verbouwen of een nieuwbouwhuis hebt gekocht, dan wil je natuurlijk eerst een goed beeld krijgen van de verschillende soorten trappen, de eigenschappen van elke type trap en uiteraard het bijbehorende kostenplaatje. Op basis van al deze informatie maak je een weloverwogen keuze uit de verschillende trap soorten en materialen. Om je zo goed mogelijk te informeren over de trap soorten die wij aanbieden, vind je op deze pagina een duidelijk overzicht.

Alle soorten trappen bekijken

Ben je op zoek naar aanvullende informatie over een soort trap of twijfel je over de juiste vorm in jouw situatie? Klik dan één van onderstaande trapsoorten aan en doe inspiratie op of kom meer te weten over de kenmerken van een individueel model.

Welke soorten trappen zijn er?

De trappen die wij aanbieden lopen uiteen. Van vrij simpele modellen tot aan meer complexe varianten met één of twee draaien. Wij maken de volgende soorten trappen voor in huis:

We zullen hieronder de meest gebruikelijke soorten trappen nader toelichten.

Steektrap

Een steektrap, beter bekend als een rechte trap, is recht van model en gaat in een rechte lijn naar boven. Deze trap zien we veel voorkomen in woningen, omdat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen. Ze zijn ideaal in de hal, woonkamer of kelder.

Wenteltrap

Een wenteltrap wordt ook wel een draaitrap genoemd en lijkt qua constructie op een spiltrap. Een wenteltrap heeft echter geen centrale as of fysieke spil. Hij is ruimer opgezet en is minder steil. Het vormt absoluut een eyecatcher in de woning.

Spiltrap

De spiltrap draait rond één centrale as. Deze as wordt ook wel een spil genoemd. Alle treden zijn bevestigd aan deze spil. Omdat de treden om één spil naar boven draaien neemt hij weinig ruimte in beslag. Vanaf boven gezien lijkt de trap een halve cirkel.

S-trap

Zoals de naam al aangeeft heeft een S-trap de vorm van een ‘s’. Met deze trap draai je eerst links en dan rechts om de spillen. Je neemt verschillende looprichtingen aan. De S-trap neemt weinig ruimte in beslag en kan een uitkomst bieden bij lastige situaties.

Scheluwe trap

Een scheluwe trap is een trap die begint of eindigt met een draaiing. De lengte van één boom is bij een scheluwe trap korter dan bij de andere.

Altijd verzekerd van het mooiste resultaat

Inmiddels hebben we meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van (houten) trappen. Alle trappen worden op maat gemaakt, zodat ze altijd passend zijn. In onze configurator geef je de gewenste afmetingen aan en zo ben je verzekerd van het mooiste resultaat. Indien gewenst, kunnen wij de gekozen variant voorzien van een grondlaag. Het is de bedoeling dat je zelf je trap monteert en eventueel voorziet van een behandeling. Een behandeling kan de uitstraling van je trap veranderen en biedt tevens meer bescherming.

Gebruik nu onze configurator

Je bestelt jouw trap op maat door onze trappenconfigurator helemaal te doorlopen. De eerste stap van dit proces is het kiezen van het soort trap. Kies je een trap met een draai? Dan kun je ook de draairichting bepalen. Als je bezig bent in de tool dan kun je de vorderingen van je trap volgen. De veranderingen worden namelijk zichtbaar in de 3D-visualisatie. Is je trap naar wens? Plaats dan je bestelling, zodat wij zo snel mogelijk jouw ontwerp kunnen produceren. Je profiteert bij ons van een snelle levering. Doorgaans zijn we in staat jouw bestelling binnen 3 weken te bezorgen!