Mahonie trap

Kies jij voor een trap met stijl? Onze mahonie trappen zijn echte blikvangers die de uitstraling van jouw interieur een enorme boost geven. Mahonie is niet de meest gekozen houtsoort voor de trap, maar voor een trap met een premium karakter is het absoluut de beste keuze. Bij Houten Trappen Specialist laat je jouw mahonie trap volledig op maat maken, nadat je goedkeuring hebt gegeven op de offerte. Binnen drie weken ontvang je alle delen van de trap, die je vervolgens zelf in elkaar kunt zetten. Ontdek de mogelijkheden en ga aan de slag!

  • Een echte eyecatcher
  • Hardhout
  • Prachtige dieprode kleur

Kenmerken van een mahonie trap

Een mahoniehouten trap is zeer herkenbaar door de dieprode kleur van het mahoniehout. De keuze voor een mahonie trap wordt dan ook vooral gemaakt vanwege de kleur. Een mahoniehouten trap schilder je niet, die laat je stralen op natuurlijke wijze. Door de trap te oliën bescherm je het hout en verleng je de levensduur van je trap. Het bijzondere aan een mahoniehouten trap is dat geen enkel stuk hout hetzelfde is. Een trap met mahoniehout is dus per definitie uniek in zijn soort. Het duurzame karakter van mahonie maakt deze houtsoort extra bijzonder.

Zelf je mahonie trap ontwerpen

Bij Houten Trappen Specialist stel je je eigen mahoniehouten trap samen. Bij het ontwerpen van je trap heb je de keuze uit meerdere opstellingen, uitvoeringen en extra’s zoals muurleuningen. Hoewel een mahonie trap niet via onze configurator besteld kan worden, kun je wel de stappen doorlopen om zo een beter beeld te krijgen van onze mogelijkheden. Zo bepaal je ook correct de juiste afmetingen, met behulp van afbeeldingen is het direct duidelijk op welke punten je moet meten. Na het plaatsen van je bestelling leveren we de mahonie trap bij je thuis.

Altijd het mooiste resultaat

Inmiddels zijn we al ruim 20 jaar werkzaam binnen de branche en dat heeft ons veel kennis, ervaring en expertise opgeleverd. Niet alleen hebben we uitgebreide kennis van onze producten en trappen, ook beschikken we over een eigen fabriek waar onder andere alle mahonie trappen geproduceerd worden. Dit doen we al jarenlang met veel passie en plezier. Vakmanschap, kwaliteit en een persoonlijke aanpak staan bij ons centraal. Onze ervaring en middelen in combinatie met jouw wensen zorgen ervoor dat je verzekerd bent van het beste eindresultaat.

Bestel direct online

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe trap van mahoniehout? Overweeg zeker een trap bij Houten Trappen Specialist te bestellen. Je bestelt een mahonie trap op maat door een offerte aan te vragen via onze website. Zodra je akkoord hebt gegeven op ons voorstel gaan wij aan de slag en maken wij een tekening. Deze krijg je per mail toegestuurd zodat je alles nog even kunt controleren. Alles gecontroleerd en ga je akkoord? Dan starten wij de productie. Zo voorkomen we dat er kleine foutjes ontstaan tijdens het bestellen van je mahonie trap.

Heb je vragen over deze houtsoort of wil je aanvullende informatie ontvangen? Neem contact met ons op en wij geven je graag persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van mahonie trappen?

Een trap gemaakt van mahoniehout levert je diverse voordelen op. In vergelijking tot andere houten trappen, is mahonie relatief gunstig geprijsd. Daarnaast is het industrieel goed buigbaar en heeft het een gladde afwerking. Wie houdt van zo min mogelijk onderhoud in en rondom huis, zit met een mahonie trap zeker goed. Je maakt de trap makkelijk schoon. Mocht er wat slijtage optreden, dan werk je dit eenvoudig weg met wat lak. Ook staat deze hardhoutsoort bekend om zijn prachtige dieprode kleur. Een unieke aanvulling op jouw interieur!

Kan ik een mahonie trap lichter maken?

Spreekt de dieprode kleur je aan, maar is deze iets te aanwezig naar jouw smaak? Je kunt mahonie hout lichter maken door het te bewerken met een goed dekkende blanke lak. Gebruik een houtverlichter of ontgrijzer om het hout wat lichter te maken. Test dit wel eerst op een klein, onopvallend gedeelte van het hout, zodat je kunt inschatten of dit resultaat je bevalt!