Onderkwart trap

Onderkwart trap met hekwerk

Past een onderkwart trap het beste bij jouw woning of is deze variant de meest ideale invulling om twee verdiepingen met elkaar te verbinden? Bij Houten Trappen Specialist maken we jouw trap op maat. Geen massaproductie, maar enkel maatwerk. Daar kun je op rekenen. Doorloop de stappen van onze configurator en maak een trap met onderkwart die aansluit op je wensen en interieur. Na levering hoef hem alleen nog zelf te plaatsen en monteren. Wacht niet langer en ga meteen aan de slag!

Wat zijn onderkwart trappen?

Een trap met een kwartslag onder is een trap met onder in een draai van 90 graden linksom of rechtsom en gaat na de draai recht omhoog. De richting van de trap veranderd. De treden zijn in de draai aan de buitenkant breder dan aan de binnenkant. Dit noemen we ook wel verheven treden en deze zorgen voor meer gemak. Je beloopt de trap eenvoudiger. Na deze trap gaat de trap recht omhoog.

Een open of gesloten variant

De onderkwart trappen stel je helemaal naar wens samen. Ga jij voor een open of een gesloten model? Bij een open variant kun je door de treden heen kijken. Meer openheid en ruimtelijkheid ontstaan hierdoor. Een gesloten onderkwart trap biedt meer veiligheid en wordt door middel van stootborden dichtgemaakt.

Trap met onderkwart kopen bij Houten Trappen Specialist

Als je van plan bent een trap met onderkwart te kopen dan heb je keuze uit vele opties. Uiteraard zijn dit bij ons hoogwaardige houtsoorten als mahonie, eiken, beuken, rubberwood of vuren. Welk type je ook kiest, je bent verzekerd van een warme en stijlvolle eyecatcher in je woning. Hout gaat samen met vele andere materialen en kleuren. Wat voor interieurstijl of kleurenpalet je ook hebt: met een houten onderkwart trap zit je ongetwijfeld goed.

Ontwerp de trap naar wens

Uiteraard heb je nog veel meer keuzeopties om jouw trap vorm te geven. Denk hierbij aan antislip-strips, een trapleuning en de kleur van de trap. Of je nu een combinatie maakt van diverse houtsoorten of kiest voor meer eenheid: jij bent vrij om zelf alle keuzes te maken.

Altijd een passende oplossing

Al meer dan 20 jaar zijn wij specialist op het gebied van trappen en hout. Niet alleen produceren we mooie producten, ook geven we deskundig advies en hebben we uitgebreide kennis van de branche. Sinds 2018 is onze online trappenconfigurator beschikbaar. Een erg praktische tool die jou het ontwerpproces een stuk makkelijker maakt. Een verrijking voor al onze klanten.

Jouw onderkwart trap samenstellen in de configurator

Met de configurator ben jij in staat om je eigen onderkwart trap op maat te ontwerpen. Door 11 stappen te volgen, ga je van een basisvorm naar een volwaardig eindproduct, klaar voor productie. Om ervoor te zorgen dat je het proces goed kunt volgen, hebben we bij iedere stap een kleine uitleg gegeven. Hopelijk neemt dit eventuele twijfels of onzekerheden weg en maak je met trots een unieke trap.

Een draai naar links of rechts?

Bij het samenstellen van jouw onderkwart trap kies je onder andere de draairichting. Wordt het een trap met onderkwart rechts of naar links? Het is allemaal mogelijk. Ook selecteer je het aantal gewenste traptreden en geef je de trap de gewenste uitstraling. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we jouw bouwpakket zo goed mogelijk leveren. Eventueel schuren we je trap met onderkwart al en brengen we een laag grondverf aan. Dit is een extra optie waar je voor kunt kiezen.

Wat zijn de voordelen van onderkwart trappen?

Net zoals bij een bovenkwart trap, zijn onderkwart trappen ruimtebesparend en creëren daarbij direct een knus hoekje in de hal die leuk aangekleed kan worden met een kapstok of opbergruimte. Het vervult dus zowel een praktische als een esthetische rol.

  • Geschikt voor kleinere ruimtes
  • Ruimtebesparend
  • Kiezen uit een open of gesloten model
  • Trap blijft makkelijk beloopbaar

De trap is bovendien erg handig als er een draai gemaakt moet worden om de volgende verdieping te bereiken. Onderkwart trappen zien we met name vaak in de hal, in hoekige ruimtes, een woonkamer of kleinere woningen.

Neem contact op voor advies

Is je onderkwart trap helemaal naar wens? Plaats je definitieve ontwerp dan in het winkelmandje en ga door met bestellen. We zetten onze specialisten aan het werk om jouw ontwerp tot leven te brengen. Bereid jij in de tussentijd je woning voor op de klus? Met 3 werkweken worden alle onderdelen geleverd en kan je aan de slag met het plaatsen, monteren en afwerken.

Het samenstellen van je trap gaat gepaard met veel beslissingen, onzekerheden en vragen. Kom je ergens niet aan uit of heb je behoefte aan advies? Bel ons gerust op +31 0573 – 23 44 55 en we helpen je graag met al je vragen.

  • Snel geleverd
  • Geheel op maat
  • Persoonlijk contact
  • Geheel op maat voor jou gemaakt