Bovenkwart trap

Bovenkwart trap

Op zoek naar een bovenkwart trap gemaakt van prachtig hout? Houten Trappen Specialist produceert jou zelf ontworpen bovenkwart trap op maat. Bepaal zelf hoe de vorm, kleur, stijl en details eruit komen te zien in onze online trappenconfigurator. Een praktische tool door ons ontwikkeld die mogelijk maakt elke gewenste trap van hout samen te stellen.

Vertaal jouw idee naar een realistisch ontwerp. Dan gaan wij aan de slag om alle elementen op maat te zagen en te frezen!

Wat is een bovenkwart trap?

Een bovenkwart trap is een trap met een draai aan de bovenkant. Deze draai kan zowel naar links als rechts gaan. Een trap met bovenkwart is praktisch en biedt veel voordelen. De ruimte onder de trap kan goed benut worden door er bijvoorbeeld een toilet, kapstok of opbergruimte van te maken.

We zien een trap met bovenkwart veel voorkomen in de gang net achter de voordeur. Het voordeel van deze trapsoort is dat deze recht begint. We vinden dit vaak prettiger lopen.

Meer dan 20 jaar ervaring in het vak

Hoewel onze online tool pas sinds 2018 via onze website te gebruik is, hebben wij al die jaren daarvoor niet stilgezeten. Integendeel. Onze geschiedenis als trappenspecialist begon al zo’n 20 jaar geleden. En hier profiteer je direct van.

De kennis, ervaring en expertise die wij op hebben gedaan gebruiken we vandaag de dag nog steeds. Met onze zelf ontwikkelde trappenconfigurator kan iedereen zijn eigen op maat gemaakte trap online bestellen.

Alle losse onderdelen worden op maat gemaakt in onze eigen fabriek. Bijna al het voorwerk nemen we je uit handen. Jij hoeft alleen nog de trap in elkaar te zetten, te plaatsen en af te werken. Dat scheelt veel werk, tijd en energie.

Trap met bovenkwart bij Houten Trappen Specialist

Koop je een bovenkwart trap? Dan koop je een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Door de draai ontstaat er meer dimensie dan een rechte trap. Een trap met bovenkwart past dan ook goed in veel interieurstijlen. Je kunt bovendien een open of dichte trap kiezen. Bij open trappen kun je door de treden heen kijken. Dit heeft een lichter en ruimtelijker effect. Kies je voor een gesloten variant? Hierbij zijn de treden dicht gemaakt met stootborden.

Keuze uit talloze mogelijkheden

Uiteraard heb je nog veel meer opties voor de vormgeving van jouw trap. Denk aan antislip-strips, een trapleuning, de kleur van de trap en de houtsoort. Of je nu een combinatie maakt van materialen of kiest voor meer eenheid: bij Houten Trappen Specialist is alles mogelijk.

Wanneer kiezen voor een bovenkwart trap?

Door de draaiing is dit type trap minder lang dan een rechte variant. De ruimte die vrijkomt onder de trap kun je perfect gebruiken om een toilet of kastruimte te realiseren. Ook neemt de trap hierdoor minder ruimte in beslag. Vanzelfsprekend is het de ideale uitkomst als er een draai nodig is om de volgende verdieping te bereiken. We zien deze trap veel voorkomen in smallere gangen, woonkamers, hoekige ruimtes of kantoren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Vraag direct een offerte aan

Bij Houten Trappen Specialist vind je altijd een mooie trap voor jouw huis. Experimenteer met de configurator en ontdek welke van onze trappen bij jou past. Is jouw ontwerp compleet? Plaats dan direct je bestelling en ga tref alvast de nodige voorbereidingen. Met de huidige levertijd van 3 werkweken wordt jouw nieuwe trap al geleverd!

Ben je niet helemaal zeker van je berekeningen en wil je dat een expert hier eens naar kijkt? Vraag direct een offerte aan via onze website en maak met zekerheid de juiste keuzes.