Scheluwe trap

Een scheluwe trap is een bijzondere trap. Een trap die erg veel op een ‘normale’ steektrap (volledig rechte trap) lijkt, maar toch net wat anders is. Een scheluwe trap is namelijk licht gedraaid om perfect in een scheef trappengat te passen. Een scheluwe trap heeft alle voordelen die een rechte trap heeft; makkelijk te belopen, geen smalle bochten die het lastig maken om de wasmand te dragen. Bij Houten Trappen Specialist stel je jouw scheluwe trap helemaal zelf samen. Daarvoor gebruik je onze online trappenconfigurator. In elf stappen ontwerp en bestel je een trap die volledig op jouw wensen is afgestemd. Ga aan de slag en ontdek de mogelijkheden.

Wat is een scheluwe trap?

Een scheluwe trap lijkt op het eerste oog niets bijzonders. Een rechte trap, toch? Nee, door een kleine draai aan de onder- en bovenkant is een scheluwe trap niet helemaal kaarsrecht. Als je het weet, dan pas zie je het. Een scheluwe trap kies je niet omdat je deze subtiele draai zo mooi vindt, je kiest deze omdat jouw trappengat net niet helemaal lekker uitkomt voor een rechte trap. Met een scheluwe trap volgt de trap netjes de kromming van de wanden en sluit deze dus naadloos aan op het trappengat. Het zijn afwijkingen van hooguit enkele centimeters, maar over een lengte van enkele meters zou dat bij een rechte trap tot zeer zichtbare problemen leiden. De scheluwe trap is dus vooral een noodzakelijke oplossing.

De beste kwaliteit die je kunt wensen

Houten Trappen Specialist heeft meer dan 20 jaar ervaring in het produceren, inmeten en adviseren in trappen. Bij ons ben je verzekerd van maatwerk, want alle losse elementen van de scheluwe trap worden vervolgens op maat gezaagd in onze eigen fabriek. Zeker bij een scheluwe trap is nauwkeurig werk cruciaal, omdat de hoeken niet volledig recht zijn. Wij stemmen onze productieprocessen af op de afmetingen die jij doorgeeft en de wensen die je hebt. Hierbij profiteer je altijd van de hoogste kwaliteit. De houtsoorten waarmee wij werken zijn hoogwaardig en hebben een duurzaam karakter. De houtsoort is slechts het begin van de vele opties waar je uit kunt kiezen. Ga je voor eikenhout, beuken, mahonie, rubberwood of vuren?

Kies voor veiligheid bij het kopen van een scheluwe trap

In combinatie met verschillende veiligheidsopties wordt het belopen van je scheluwe trap nog veiliger. Door te kiezen voor een trapleuning en een hekwerk kun je je aan beide zijden goed vasthouden. Naast veiligheid bestaat er natuurlijk ook nog een stukje design. Je kunt deze trap verfraaien door deze in een andere kleur dan wit te laten behandelen. Kies bijvoorbeeld voor een grijze grondverf, deze kun je na het plaatsen behandelen met een donkere verf.

Vraag direct een offerte aan

Op zoek naar een hoogwaardige scheluwe trap waarvan je nog jarenlang plezier hebt? Bij Houten Trappen Specialist vind je precies wat je zoekt. Wij produceren alle elementen, zodat jij alleen nog maar de trap hoeft te plaatsen en afwerken. Heb je vragen over onze diensten? Neem contact met ons op! Wil je dat een ervaren professional kijkt naar jouw ontwerp om te zien of het technisch haalbaar is? Vraag dan een offerte aan via onze website!