Eiken trap

Eiken trap

Wil je jouw trap en interieur een warme uitstraling geven? Eiken staat bekend om de warme en karakteristieke look en feel. Bovendien is eiken makkelijk te bewerken en enorm sterk, waardoor je jarenlang geniet van een sfeervolle eiken trap. Houten Trappen Specialist beschikt over hoogwaardig eikenhout dat we gebruiken om de meest prachtige eiken trappen op maat van te maken. Eiken doet het goed in landelijke interieurs, maar ook in moderne of Scandinavische woonstijl komt eiken goed tot zijn recht. Eigenlijk is eikenhout een verrijking voor ieder interieur.

Wat zijn de eigenschappen van een eiken trap?

Eén van de meest herkenbare eigenschappen van een eiken trap is de eenvoudige bewerkbaarheid. Eikenhout laat zich prima bewerken en afwerken. Zet een eikenhouten trap in de wax of olie en er ontstaat een unieke uitstraling. Door je eikenhouten trap te behandelen, verleng je de levensduur en bescherm je het hout. Bovendien is eiken erg sterk en het slijtvaste en duurzame karakter maakt dit materiaal zo populair. Eikenhout is licht- tot donkerbruin van kleur. Sommige stukken van het hout bevatten noesten, wat het een extra robuuste uitstraling geeft. Het is dan ook niet zonder reden dat eikenhouten trappen het meest voorkomen in ons land.

Meer dan 20 jaar ervaring in het vak

Hoewel we pas sinds 2018 de mogelijkheid bieden om online jouw houten trap te bestellen, gaat onze ervaring en expertise veel verder dan dat jaar. Inmiddels hebben we meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van trappen en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan inmeten, produceren en adviseren. Bij ons ben je verzekerd van vakmanschap en passie voor het vak. We beschikken over onze eigen fabriek waar we iedere eiken trap op maat produceren en de hoge kwaliteit van onze producten garanderen. Doordat we niet afhankelijk zijn van andere partijen kunnen we alles direct aansturen en volledig afstemmen op jouw wensen.

Eiken trap op maat samenstellen

Het samenstellen en kopen van een eiken trap doe je via onze trappenconfigurator. Dit is een speciale online tool die we zelf ontwikkeld hebben. Middels deze configurator stel je je eigen eiken trap op maat samen. Je doorloopt hierbij 11 stappen en aan het einde van de rit ontstaat je zelfontworpen trap. Bij iedere stap lichten we toe wat precies de bedoeling is. Soms moet je een keuze maken uit materialen, de vorm of andere opties, maar ook moet je zelf de elementen inmeten en deze maten vervolgens ingeven in de configurator. Als je tevreden bent met het ontwerp dan kun je deze toevoegen aan je winkelmandje en bestellen. Wij gaan dan voor je aan de slag en leveren jouw eiken trap met 3 werkweken. Na levering kun je zelf jouw eigen trap monteren.

Eikenhouten trappen

Wat zijn de voordelen van eikenhout?

Dat eikenhout zo geliefd is, heeft verschillende redenen. We werken dan ook graag met dit materiaal. De voordelen van eikenhout zetten we hieronder op een rij:

  • Eikenhout is duurzaam en gaat daarom jarenlang mee, zonder dat de kwaliteit vermindert.
  • Eiken is tevens erg hard en kan prima tegen een stootje.
  • De natuurlijke look en feel: eikenhout voegt aan ieder interieur meer warmte toe en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Eikenhout past in vrijwel ieder interieur. Landelijk, industrieel, modern, klassiek of Scandinavisch: eiken doet het overal goed.

Gebruik de configurator

Overweeg je om een eiken trap te plaatsen? Je bent verzekerd van een echte eyecatcher in de woning. Ga aan de slag met onze configurator en creëer een trap die volledig past bij jouw wensen. Wijkt jouw idee af van onze mogelijkheden of wil je dat een specialist naar de technische aspecten kijkt? Geen zorgen. Neem contact met ons op en wij geven je graag persoonlijk advies over jouw situatie.

Veelgestelde vragen

Hoe moet je een eiken trap onderhouden?

Bij frequent gebruik van een eiken trap is het mogelijk dat er slijtageplekken ontstaan. Dit is doorgaans gelukkig te voorkomen, maar daarvoor is goed onderhoud van belang. Stof is niet per definitie verantwoordelijk voor slijtage, maar het zorgt wel voor een minder uiterlijk van jouw trap. Stof is heel makkelijk te verwijderen. Gebruik een zachte doek die niet schuurt en een beetje water. Dat is vaak al voldoende. De loopvlakken van een eiken trap krijgen in de loop der jaren flink wat te voorduren. Op de lange termijn raden wij het dus aan om eens in de zoveel tijd een controle uit te voeren. Controleer alle spijkers/schroeven en bij eventuele scheuren controleer je de diepte. Is er sprake van houtworm? Laat dan een expert langskomen om de schade te herstellen.

Wat zijn de voordelen van een eiken trap?

Doorgaans zijn eiken trap extreem slijtvast. Eikenhout is namelijk een erg stevige houtsoort. Hij gaat lang mee zonder tekenen van slijtage te vertonen. Daarnaast is een eiken trap gemakkelijk te onderhouden. Je kunt een eiken trap eventueel vernissen, verven, oliën of beitsen. Het hout blijft dan ook langer beschermd. Hou je van een natuurlijke en warme uitstraling? Dan is een eiken trap zeer geschikt. Deze trappen zijn perfect in combinatie met een modern of landelijke interieurstijl.

Hoe behandel ik eiken traptreden?

Bij het gebruik van een eiken trap worden de traptreden vaak het meest belast. Logischerwijs levert dit dus ook de meeste slijtageplekken op. Daarom is het belangrijk om de trap goed te onderhouden. Hoewel eiken traptreden niet snel tekenen van slijtage vertonen, raden wij je toch aan om eens in de zoveel tijd olie te gebruiken. De olie die wij daarvoor gebruiken, dringt in het hout en creëert een beschermende laag. Een andere optie is: beitsen. Beits dringt nog iets dieper in de kern van het hout en zorgt voor nog meer bescherming. Benieuwd naar onze onderhoudsmiddelen? Neem contact met ons op.

Wat kost een massief eiken trap?

Binnen ons assortiment is de massief eiken trap een populair onderdeel, maar wat is de prijs van een massief eiken trap? Deze trappen behoren vaak tot verschillende prijssoorten. De prijs wordt gebaseerd op verschillende variabelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal traptreden, het model, de uitvoering en de breedte van de trap. Het is daarom lastig om een directe prijs te verbinden aan een massief eiken trap. Voor een goed beeld van onze prijzen raden wij je aan om een offerte aan te vragen op onze site. Dat is heel eenvoudig. Je vult de gegevens in en wij komen spoedig bij je terug met een eerlijke prijsopgave.