Veel gestelde vragen

Levering en verzending

 • Hoe lang is jullie levertijd van de trappen?

  Onze levertijd is doorgaans 3 werkweken. Je kunt het leveringsproces versnellen door zo spoedig mogelijk op de productietekening te reageren. Zo kunnen we direct met jouw trap aan de slag!

 • Hoe vindt de levering plaats?

  Zodra je ons akkoord geeft op de productie tekening ontvang je een productie planning van ons. Binnen deze termijn wordt de trap geproduceerd. Zodra de trap gereed staat, gaat de trap direct op transport, zodat jij zo snel mogelijk kunt beginnen aan de montage!

 • Wat zijn de bezorgkosten?

  In Nederland is verzending van de trap kosteloos. Voor verzending naar België hebben we €25,- extra nodig voor het transport en het extra verpakken van de pakketten.

  De verzendkosten voor de trapleuningen zijn €17,50 in Nederland en in België €25 inclusief BTW.

Plaatsen en inmeten van de trap

 • Hoe lang duurt het om een trap te plaatsen?

  Indien je geen ervaring hebt met een plaatsen van een trap, raden we je aan er één volledige dag voor te reserveren. Indien je een simpele steektrap hebt besteld kun je hier een paar uur vanaf trekken.

  Indien je meer ervaring hebt met de montage van trappen doe je er gemiddeld 3-4 uren over.

 • Meten jullie ook trappen in?

  Nee, doordat wij de configurator zo hebben gemaakt dat iedereen zijn trap op maat kan bestellen, bieden wij deze service niet aan. Heb je vragen over de in te geven maatvoeringen? Neem dan contact met ons op.

 • Is er ook een handleiding bij de trappen inbegrepen?

  Bij de trappen zijn handleidingen inbegrepen, zodat je de trappen gemakkelijk kunt monteren. De montagehandleiding sturen we je per mail op, zodra je de trap hebt besteld.

Handig om te weten over jouw trap

 • Wat kost een gemiddelde trap?

  Dat is zo moeilijk te zeggen. Het is afhankelijk van het model, afmetingen, stootborden, behandelingen, trapleuningen enzovoort. Je kunt de trap direct in de configurator samenstellen om je prijs te berekenen.

 • Kan ik bij jullie een offerte aanvragen?

  Dat is geen probleem. Voer op de ‘offerte aanvraag‘ pagina je gegevens in van de trap en je ontvangt binnen 48 uur een offerte per mail.

 • Wat is de afmeting van de spillen?

  De afmetingen van de spillen is 80 x 80 MM. De spil is dus vierkantig.

 • Uit hoeveel treden bestaat de trap

  Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het mogelijk om soms een optrede te verwijderen om een betere aantrede te krijgen. Van te voren kunnen we dit dus niet zeggen.

Tijdens en na de montage

 • Hoe komt de trap bij mij aan?

  De trap komt in onderdelen bij je aan. We verpakken de treden en overige kleine onderdelen op een pallet en sealen deze in. De overige bomen en trapleuningen worden in een lang pakket verpakt.

  Het wil soms voorkomen dat kleine artikelen zoals leuninghouders per pakketpost gaan om te voorkomen dat deze zoek raken tijdens het grote transport.

 • Hoe werk ik de trap af?

  Na het plaatsen van de trap controleer je of de trap kleine schades heeft. Doordat vuren hout een zacht houtsoort is kan dit gemakkelijk voorkomen. Je kunt de trappen met plamuur bijwerken, of met een blank vulmiddel. Hierna kun je de trap afschilderen of aflakken.

  De grondverf die door ons wordt aangebracht, is voor de bescherming tijdens de opbouw. De trap dient altijd nog afgewerkt en afgeschilderd te worden door u of de schilder.