Keldertrap

Met name oudere huizen hebben vaak nog een kelder. In deze kelder zit een trap om de begane grond met de kelder te verdiepen: de keldertrap. Deze trap vervult vooral een praktische functie. Via de website van Houten Trappen Specialist stel jij je eigen keldertrap naar wens samen. Echt maatwerk vervaardigd uit hoogwaardig hout. Ga aan de slag met onze online trappenconfigurator en ontwerp een trap die voldoet aan al je eisen. Levering met 3 werkweken en gratis levering op locatie!

Waar moet je op letten bij een keldertrap?

Er zijn een aantal zaken waar je moet op letten bij het samenstellen en plaatsen van de keldertrap. Net zoals bij ieder andere soort trap moet ook je keldertrap precies passen in de beschikbare ruimte. Vaak zijn kelders een kleine en krappe ruimte, een grote of brede trap plaatsen is niet mogelijk. Meet daarom de ruimte vooraf goed in beslis op basis van je berekeningen welke vorm het beste past. Rechte trappen of trappen met een kwart zijn het meest voorkomend. Je bent bij ons echter vrij om de soort én vorm helemaal zelf te bepalen.

Daarnaast is het verstandig om een keldertrap te voorzien van trapleuningen. Dit biedt extra stabiliteit in een minder goed verlichte situatie. Je hebt vrijwel altijd je handen vol als je de trap op- of afloopt. Wel zo prettig en zo veilig.

Als laatste adviseren we je te letten op kleine, maar belangrijke aspecten als de steilheid van de trap, eventuele antislip strips en dat de treden van je keldertrap even breed zijn.

keldertrap op maat

Meer dan 20 jaar ervaring in het vak

Houten Trappen Specialist is sinds 2018 een betrouwbare online partner in houten trappen. Onze ervaring gaat echter veel verder terug dan 2018. Al meer dan 20 jaar zijn we actief in de branche en hebben daardoor ruime ervaring in het produceren, inmeten en adviseren van houten trappen. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld in onze configurator, zodat jij op een toegankelijke manier je eigen keldertrap kunt creëren. Wij maken iedere trap op maat in onze eigen fabriek en werken uitsluitend met kwaliteitsproducten. Hierdoor geniet jij jarenlang van een praktische, maar stijlvolle trap.

Keldertrap kopen die perfect past in jouw woning

Als je van plan bent een keldertrap te kopen op maat, dan sta je voor meerdere keuzes. Welk design past in de ruimte? Welke afmetingen heeft mijn trap? Wel of niet behandeld? En welke kleur is passend? Dit zijn slechts een aantal vragen die wellicht in je opkomen. Geen zorgen, onze configurator begeleid je door 11 logische stappen. Het eindresultaat? Een keldertrap die aansluit op je wensen en die precies past in de kelder. Is het ontwerp naar wens? Plaats jouw bestelling in het winkelmandje en ga door met bestellen. Je ontvangt een mail met daarin het definitieve ontwerp. Akkoord en tevreden? Wij stropen vervolgens onze mouwen op om jouw keldertrap te produceren. Het aftellen kan gaan beginnen.

Welke keldertrap past bij mijn huis?

Ieder huis is anders, zo ook de kelder en de indeling hiervan. Welke keldertrap voor jou geschikt is, is afhankelijk van de beschikbare ruimte en jouw wensen. Doorgaans kiezen mensen een keldertrap als rechte trap of als kwartdraaitrap. Een rechte trap is praktisch en perfect voor degene die een wat ruimere kelder hebben. Kwartdraaitrappen nemen minder ruimte in beslag, maar zijn net wat minder praktisch, omdat je een bocht moet maken. Het is aan jou om in te schatten wat wel of niet mogelijk is.

Gebruik nu onze configurator

Heb jij een goed beeld van jouw ideale keldertrap? Pak je meetlint er maar bij en ga aan de slag met onze trappenconfigurator. Binnen 11 stappen heb jij je eigen droomtrap ontworpen! Heb je vragen over deze tool of wil je meer informatie ontvangen over onze producten of werkwijze? Aarzel niet en neem direct contact met ons op!

Veelgestelde vragen

 • Hoe moet ik een keldertrap onderhouden?

  Bij het onderhoud van een trap is het belangrijk om eerst rekening te houden met het materiaal. Bij houten keldertrappen is het belangrijk om eerst de temperatuur te controleren. Extreem hoge of lage temperaturen zijn niet bevorderend voor de kwaliteit van de trap. Zachte strepen en stof op de trap verwijder je heel eenvoudig met een vochtige doek of een zachte spons. Gebruik niet te veel water en ook geen agressieve reinigingsmiddelen. Eventueel kun je voor ander onderhoud een beschermlaag aanbrengen. Dit betreft vaak vernis of olie, voor de exacte olie of een advies kun je contact met ons opnemen.
  {
  “@context”: “https://schema.org/”,
  “@type”: “FAQPage”,
  “mainEntity”: [
  {
  “@type”: “Question”,
  “name”: “Hoe moet ik een keldertrap onderhouden?”,
  “acceptedAnswer”: {
  “@type”: “Answer”,
  “text”: “Bij het onderhoud van een trap is het belangrijk om eerst rekening te houden met het materiaal. Bij houten keldertrappen is het belangrijk om eerst de temperatuur te controleren. Extreem hoge of lage temperaturen zijn niet bevorderend voor de kwaliteit van de trap. Zachte strepen en stof op de trap verwijder je heel eenvoudig met een vochtige doek of een zachte spons. Gebruik niet te veel water en ook geen agressieve reinigingsmiddelen. Eventueel kun je voor ander onderhoud een beschermlaag aanbrengen. Dit betreft vaak vernis of olie, voor de exacte olie of een advies kun je contact met ons opnemen.”
  }
  },
  {
  “@type”: “Question”,
  “name”: “Is een trapleuning verplicht bij een keldertrap?”,
  “acceptedAnswer”: {
  “@type”: “Answer”,
  “text”: “De vraag of een trapleuning verplicht is bij een keldertrap wordt vaak gesteld. Het bouwbesluit heeft opgesteld dat bij trappen die meer dan 1 meter overbruggen, een trapleuning verplicht is. Heeft jouw trap een hellingshoek van 2:3? Dan is een trapleuning ook verplicht. Bij andere trappen is er geen sprake van een verplichting, maar het wordt natuurlijk wel aangeraden. Elke trap wordt namelijk veiliger door toedoen van een trapleuning.”
  }
  },
  {
  “@type”: “Question”,
  “name”: “Wat kost een nieuwe keldertrap?”,
  “acceptedAnswer”: {
  “@type”: “Answer”,
  “text”: “De kosten van een nieuwe keldertrap is afhankelijk van diverse factoren. Ga je voor een kant-en-klare trap of een maatwerk keldertrap? Maar ook de materiaalkeuze en afmetingen van de trap hebben invloed op de totaalprijs. Zo is eiken doorgaans een wat duurdere grondstof dan bijvoorbeeld vurenhout. Als laatste kan je met de afwerking en accessoires ook de prijs beïnvloeden. De kosten van een nieuwe keldertrap zijn dus grotendeels afhankelijk van je wensen en budget en van de grootte van de trap.”
  }
  }
  ]
  }

 • Is een trapleuning verplicht bij een keldertrap?

  De vraag of een trapleuning verplicht is bij een keldertrap wordt vaak gesteld. Het bouwbesluit heeft opgesteld dat bij trappen die meer dan 1 meter overbruggen, een trapleuning verplicht is. Heeft jouw trap een hellingshoek van 2:3? Dan is een trapleuning ook verplicht. Bij andere trappen is er geen sprake van een verplichting, maar het wordt natuurlijk wel aangeraden. Elke trap wordt namelijk veiliger door toedoen van een trapleuning.

 • Wat kost een nieuwe keldertrap?

  trap of een maatwerk keldertrap? Maar ook de materiaalkeuze en afmetingen van de trap hebben invloed op de totaalprijs. Zo is eiken doorgaans een wat duurdere grondstof dan bijvoorbeeld vurenhout. Als laatste kan je met de afwerking en accessoires ook de prijs beïnvloeden. De kosten van een nieuwe keldertrap zijn dus grotendeels afhankelijk van je wensen en budget en van de grootte van de trap.

 • Op maat voor iedere kelder
 • Direct bestellen via de configurator