Spiltrap

Een spiltrap is tegenwoordig erg populair. Ze nemen weinig ruimte in beslag en voegen daarbij gelijk een stijlvol element toe aan een interieur. Houten Trappen Specialist biedt een online configurator waar jij de mogelijkheid hebt om je eigen spiltrap te ontwerpen. Je hebt volop keuze uit stijlen, houtsoorten, kleuren en vormen.

Ga direct aan de slag en ontvang met 3 werkweken jouw bestelling thuis. Met passie en vakmanschap geproduceerd in onze eigen fabriek en gratis bij jou thuis bezorgd.

Halfslag trap

Wat zijn spiltrappen?

Spiltrappen, vaak onterecht een wenteltrappen genoemd, zijn ronde trappen die draaien om een spil. Bij deze trap zitten de treden vast aan een spil in het midden van de trap. Aan de buitenkant zweven ze en zijn ze al dan niet voorzien van een leuning of worden ze ondersteund door een trapboom of de muur.

Het grondvlak is meestal cirkelvormig of veelhoekig. Hierdoor heeft een spiltrap weinig ruimte nodig. Perfect voor kleine ruimtes. Deze soort trap kan open of gesloten zijn. Dit bepaal jij zelf tijdens het doorlopen van onze trappenconfigurator.

Een houten spiltrap bij Houten Trappen Specialist

Houten Trappen Specialist is expert in het produceren van een houten spiltrap, uiteraard. Een houten spiltrap die jij zelf ontworpen hebt in onze configurator. Stapsgewijs begeleidt deze tool je door het proces.

Het begint bij het kiezen van een grondvorm, waarna je doorgaat naar de maatvoering en je vervolgens alle details kunt toevoegen. Zo kies je zelf de gewenste kleur, wel of geen armleuningen en hoe je trap er verder qua constructie uit komt te zien.

Aandachtspunten tijdens het samenstellen

Houd hierbij rekening met de beschikbare ruimte in huis. Het inmeten en doorgeven van de correcte maten is misschien een van de belangrijkste stappen. Lees daarom goed de instructies door die we bij iedere stap beschrijven. Zo worden onnodige fouten voorkomen.

Waarom een spiltrap kopen?

Een van de grootste voordelen van een spiltrap kopen is de ruimte die je bespaart. Een spiltrap past vanwege zijn smalle vorm in vrijwel elke ruimte. Dit komt omdat de treden om de spil draaien. Ideaal als de ruimte niet erg groot is. Door een spiltrap te kopen, maak je het mogelijk om in geringe ruimte toch een trap te plaatsen.

Altijd verzekerd van het mooiste resultaat

Inmiddels zijn we al meer dan 20 jaar werkzaam in de branche. Ons team beschikt dan ook over voldoende ervaring, expertise en kennis van houtsoorten en trappen. Deze kennis hebben we verpakt in een handige tool die jou zal helpen bij het configureren van je eigen droomtrap. In onze eigen fabriek laten we de ontwerpen tot leven komen. Dit doen we al jarenlang vol passie en plezier.

Bij ons staan vakmanschap, kwaliteit en een persoonlijke service voor iedere klant centraal. Wij zorgen voor de middelen, zorg jij voor een prachtige spiltrap? Samen maken we een sterk team, verzekerd van het mooiste eindresultaat.

Wat zijn de voordelen?

Twijfel je over verschillende trapsoorten of vraag je je af wanneer het slim is om voorkeur te geven aan een houten spiltrap in plaats van een rechte trap? Om je te overtuigen hebben we hieronder de belangrijkste voordelen van deze trap op een rijtje gezet:

  • Ruimtebesparend: De meeste trappen nemen best wat ruimte in beslag. Zeker in kleinere woningen is deze ruimte kostbaar. Spiltrappen zijn smal, niet breed. Haal het maximale uit je woonoppervlak en kies voor een spiltrap.
  • Een stijlvolle toevoeging: De vorm van de trap brengt de trap in beweging en zorgt voor meer levendigheid in een interieur. Een gevoel van openheid en ruimtelijkheid zijn kenmerkend. Je levert niet in op de ruimte, terwijl er toch meer perspectief ontstaat.
  • Verbind tussenverdiepingen: Integreer de spiltrap als verbindingsstuk vanuit de woonkamer of slaapkamer voor een extra eyecatcher in de ruimte.

Vraag direct een offerte aan

Voldoet jouw ontwerp helemaal aan je wensen, maar twijfel je over de maatvoeringen? Of wil je weten of jouw idee wel technisch haalbaar is? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan via onze website. Onze ervaren professionals bekijken de situatie en geven deskundig advies. Heb je vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  • Zéér geschikt voor kleine ruimtes
  • Beschikbaar in vuren of hardhout

Veelgestelde vragen

Wat kost een spiltrap op maat?

De kosten van een spiltrap op maat zijn bij ons niet vast. Logisch, want je stelt tenslotte je eigen trap samen in de configurator. De kosten worden opgebouwd aan de hand van het materiaal, de afmetingen en andere afwerkingen die je kiest.

De totale kosten heb je dus voor een deel zelf in de hand. In de configurator staat onderin de totaalprijs weergegeven. De prijs wordt automatisch aangepast bij elke aanpassing die je doet.

Wat betekent de spiltrap?

Een spiltrap is een trap waarbij de treden vastzitten aan de spil; de as van de trap. Veel mensen verwarren deze soort met een wenteltrap. Hoewel deze trappen veel op elkaar lijken, zit er toch een verschil tussen beide.

Bij een wenteltrap wordt iedere trede individueel ondersteund door een trapboom, waardoor een flauwere bocht mogelijk is. De treden zijn, in tegenstelling tot een spiltrap, niet bevestigd aan een spil.

Hoeveel ruimte nodig voor spiltrap?

Spiltrappen zijn bij Houten Trappen Specialist helemaal op maat te maken. De diameter van je trap bepaalt hoeveel ruimte je nodig hebt. Heeft jouw spiltrap een diameter van 160 cm? Dan heb je ook minimaal deze ruimte nodig.

Als vuistregel kun je aanhouden dat je ongeveer twee keer deze oppervlakte nodig hebt. Je moet immers ook rekening houden met de ruimte om de trap heen. Je moet er goed langs kunnen lopen.

Kan een traplift op een spiltrap?

Ja, een traplift kan worden geïnstalleerd op een spiltrap. Echter vereist dit vaak maatwerk en speciale aanpassingen vanwege de complexe vorm van de trap. Schakel dus een professional in wanneer je een traplift op een spiltrap wilt plaatsen, zodat je ervan verzekerd bent dat deze juist wordt gemonteerd.