Dubbelkwart trap

De dubbelkwart trap komt veel voor, omdat deze weinig ruimte in beslag neemt en een hele logische vorm heeft. De trap maakt twee keer een draai; eentje aan de onderkant, de ander aan de bovenkant. Is dit de trap die je zoekt? Bij Houten Trappen Specialist stel je jouw dubbelkwart trap helemaal zelf samen, met behulp van onze online tool. Ontdek de mogelijkheden en bestel direct via onze website.

Dubbelkwart trap voorbeeld

Wat is een dubbelkwart trap?

Zoals gezegd maakt een dubbelkwart trap twee draaien, vandaar het woord ‘dubbel’ in de naam. De draaien vinden plaats op het onderste en bovenste kwart van de trap. Met een dubbelkwart trap maak je dus een totale draai van 180 graden. De reden dat dit type trap zoveel voorkomt heeft te maken met de indeling van de meeste woningen.

Bespaar kostbare ruimte

Zeker bij nieuwbouw, maar ook bij oudere huizen, wordt de trap langs een binnenwand geplaatst. De dubbelkwart trap leent zich hier fantastisch voor. De dubbele draai zorgt ervoor dat je met weinig ruimte toch een robuuste, ruime trap in je woning kunt integreren. Onder de trap is voldoende ruimte voor een toilet of trappenkast.

Meer dan 20 jaar ervaring in ons bedrijf

Ondanks dat we al 20 jaar ervaring hebben in het ontwerpen, produceren en plaatsen van houten trappen, is het pas sinds 2018 mogelijk om je eigen trap met dubbelkwart te ontwerpen met onze online tool. In die 20 jaar hebben wij veel kennis, ervaring en expertise opgedaan die we nu omzetten in een innovatieve vorm van het bestellen van een nieuwe trap.

Gemaakt in eigen fabriek

Alle losse onderdelen voor jouw trap worden op maat gemaakt in onze eigen fabriek. De productie gebeurt in eigen huis. Hier profiteer jij als klant van, want we zijn niet afhankelijk van derde partijen. Hierdoor kunnen wij onze prijzen laag houden en een constante hoge kwaliteit waarborgen.

Ook nemen we bijna al het voorwerk we je uit handen. Jij hoeft alleen nog de trap te plaatsen, monteren en af te werken. Dat scheelt veel werk, tijd en energie.

Trap met dubbelkwart op maat laten maken

Door te kiezen voor een trap met dubbelkwart die volledig op maat gemaakt wordt, weet je zeker dat hij voldoet aan al je wensen. Houten Trappen Specialist is gespecialiseerd in het vervaardigen van verschillende soorten trappen uit hout in vrijwel alle denkbare vormen, zo ook in dubbelkwart. Bij het samenstellen van je trap heb je keuze uit verschillende houtsoorten.

Ook zijn combinaties van meerdere soorten hout mogelijk. Denk aan een eiken trap met vuren treden of een beuken trap met rubberwood treden. Je hebt alle vrijheid om je trap met dubbelkwart trap op maat te ontwerpen.

Een dubbelkwart trap kopen is nergens zo eenvoudig

Ga jij een dubbelkwart trap kopen? Dan zoek je vast een trap die zowel praktisch als op het gebied van stijl een stijlvolle toevoeging aan je interieur is. Door de dubbele draai ontstaat er een extra dimensie die bij een rechte trap ontbreekt. Dubbelkwart trappen geven dan ook echt karakter aan je interieur.

Kiezen voor een open of dichte trap?

Bij Houten Trappen Specialist heb je de keuze uit een open trap of gesloten trap. Bij open trappen kun je door de treden heen kijken. Dit heeft een lichter en ruimtelijker effect. Kies je voor een gesloten variant? Hierbij zijn de treden dicht gemaakt met stootborden. Uiteraard kun je jouw dubbelkwart trap op andere manieren vormgeven. Denk aan antislip strips, een trapleuning, de kleur van de trap en de houtsoort. Of je nu een combinatie maakt van materialen of kiest voor meer eenheid: bij Houten Trappen Specialist is alles mogelijk.

Trap met dubbelkwart

Wat zijn de voordelen van een dubbelkwart trap?

Wanneer je besluit een dubbelkwart trap te plaatsen in je woning, profiteer je van veel voordelen. Zie de belangrijkste voordelen hieronder:

  • Enorm veelzijdig: de trap past zowel in kleine als grote ruimtes
  • Een uniek bewegingseffect: de draai geeft een bijzondere twist aan de uitstraling, iets wat een rechte steektrap niet heeft
  • Geeft een ruimtelijke sfeer: zeker als je kiest voor een open trap

Eenvoudig zelf te monteren

Wij leveren je trap met dubbelkwart als bouwpakket. Dit houdt in dat we alle onderdelen op maat vervaardigen in onze fabriek en dit als een totaalpakket bij je thuis leveren. In dit pakket zit dus alles om je trap in elkaar te zetten en te monteren. Ook doe-het-zelvers met weinig kluservaring kunnen de trap zelf monteren. Wij leveren namelijk altijd een montagehandleiding mee die je stapsgewijs door de montage leidt.

Heb je hier nog vragen over? Stel ze zeker! Neem contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan

Bij Houten Trappen Specialist vind je altijd de ideale trap voor jouw huis, gemaakt van massief en hoogwaardig hout. Experimenteer met de configurator en ontdek welke van de vele opties bij jou passen. Is jouw ontwerp compleet? Plaats direct je bestelling via onze website en tref alvast de nodige voorbereidingen.

Met 3 werkweken wordt jouw trap dubbelkwart al geleverd! Ben je niet helemaal zeker van je berekeningen en wil je dat een expert hier eens naar kijkt? Vraag direct een offerte aan via onze website en maak met zekerheid de juiste keuzes.