Steektrap

rechte steektrap

Ben je op zoek naar een steektrap? Steeds vaker wordt er weer gekozen voor een rechte trap in plaats van een draaiende trap. Het voordeel van een rechte trap is dat deze makkelijker beloopbaar is. Vooral voor oudere personen of mensen die slecht ter been zijn is dit de optimale trap, doordat je je lichaam niet hoeft te draaien. Bij Houten Trappen Specialist stel je jouw ideale steektrap samen. Onze trappenconfigurator is zo ontwikkeld dat iedereen eenvoudig online een trap naar wens ontwerpt. Je hoeft hem daarna alleen nog zelf te plaatsen en monteren. Ga aan de slag en ontdek de vele opties.

Wat zijn steektrappen?

Een steektrap is eigenlijk niks meer dan een rechte trap. Er zijn geen bochten aanwezig. Het bestaat uit twee wangen en heeft in het algemeen 12 tot 14 treden. In de praktijk spreken we vaak over een steektrap als deze wat steiler is, ook wel een molenaarstrap genoemd. We zien dergelijke trappen als vervanging van een vlizotrap naar zolder, bij een hoogslaper of een vliering. Steektrappen zijn ideaal in kleinere of smalle ruimtes of in situaties waarbij het trappengat niet lang is, waardoor een rechte trap de enige oplossing is.

De beste kwaliteit, afgestemd op jouw wensen

Houten Trappen Specialist heeft meer dan 20 jaar ervaring in het vak. We zijn gespecialiseerd in het produceren, inmeten en adviseren in trappen. Bij ons ben je verzekerd van maatwerk, want alle losse elementen van de steektrap worden vervolgens op maat gezaagd in onze eigen fabriek. Wij stemmen onze productieprocessen af op jouw wensen. Hierbij profiteer je altijd van de hoogste kwaliteit. De houtsoorten waarmee wij werken zijn hoogwaardig en hebben een duurzaam karakter. De houtsoort is slechts het begin van de vele opties waar je uit kunt kiezen. Ga je voor eikenhout, beuken, mahonie, rubberwood of vuren?

In combinatie met verschillende veiligheidsopties wordt de trap nog makkelijker beloopbaar. Door te kiezen voor een trapleuning en een hekwerk kun je je aan beide zijden goed vasthouden. Naast veiligheid bestaat er natuurlijk ook nog een stukje design. Je kunt deze trap verfraaien door deze in een andere kleur dan wit te laten behandelen. Kies bijvoorbeeld voor een grijze grondverf, deze kun je na het plaatsen behandelen met een donkere verf.

Steektrappen kopen op maat

Zoals we hierboven al benoemden, leveren wij uitsluitend maatwerk. In onze configurator doorloop je 11 stappen. Je begint bij het kiezen van het traptype, in dit geval een steektrap. Vervolgens bepaal je de maatvoering door zelf de gewenste afmetingen van je trap in te voeren. Overige stappen hebben voornamelijk te maken met design en constructie. Aan het einde ontstaat er een echte steektrap op maat die aan jouw eisen voldoet. Gedurende het ontwerpproces kun je in de configurator ook de 3D-tekening zien van je trap. Wel zo prettig, want zo visualiseer je het ontwerp. Speel en experimenteer met verschillende opties en creëer jouw droomtrap.

Wanneer moet ik kiezen voor een steektrap?

Het grote voordeel van een steektrap is dat ze in vrijwel iedere woning gerealiseerd kunnen worden. Bovendien spelen de prijs en de hoeveelheid benodigde materialen een rol. Door de eenvoud zijn steektrappen makkelijk te ontwerpen en te produceren, wat effect heeft op het eindelijke kostenplaatje. Rekening houden met specifieke draairichtingen en complexe berekeningen is niet nodig. Ook bewerk je het materiaal voor een rechte steektrap relatief makkelijk, omdat elke trede dezelfde vorm heeft. Het plaatsen van de trappen doe je zelf, wij leveren alle losse componenten op maat. Een steektrap is vanwege de rechte vorm het makkelijkst te plaatsen.

Vraag direct een offerte aan

Verzekerd zijn van een hoogwaardige steektrap waarvan je nog jarenlang plezier hebt? Kies voor de kwaliteit, vakmanschap en maatwerk service van Houten Trappen Specialist. Wij produceren alle elementen, zodat jij alleen nog maar de trap hoeft te plaatsen en afwerken. Heb je vragen over onze diensten? Neem contact met ons op! Wil je dat een ervaren professional kijkt naar jouw ontwerp om te zien of het technisch haalbaar is? Vraag dan een offerte aan via onze website!