Steektrap

rechte steektrap

Steeds vaker wordt er weer gekozen voor een rechte trap in plaats van een draaiende trap. Het voordeel van een rechte trap is dat deze makkelijker beloopbaar is. Bij Houten Trappen Specialist stel je jouw ideale rechte steektrap samen.

Onze trappenconfigurator is zo ontwikkeld dat iedereen eenvoudig online een houten trap naar wens ontwerpt. Je hoeft hem daarna alleen nog zelf te plaatsen en monteren. Ga aan de slag en ontdek de vele opties.

Wat zijn steektrappen?

Een steektrap is eigenlijk niks meer dan een rechte trap. Er zijn geen bochten aanwezig. Het bestaat uit twee wangen en heeft in het algemeen 12 tot 14 treden. In de praktijk noemen we een steilere trap ook wel een molenaarstrap.

We zien dergelijke trappen als vervanging van een vlizotrap naar zolder, bij een hoogslaper of een vliering. Steektrappen zijn ideaal in kleinere of smalle ruimtes of in situaties waarbij het trappengat niet lang is, waardoor een rechte trap de enige oplossing is.

  • Ruimtebesparend
  • Voordelig in aanschaf
  • Functioneel

Jouw houten steektrap samenstellen

De verschillende houtsoorten waarmee wij werken zijn hoogwaardig en hebben een duurzaam karakter. De houtsoort is slechts het begin van de vele opties waar je uit kunt kiezen. De opties die wij aanbieden zijn:

  • Eikenhout
  • Beuken
  • Mahonie
  • Rubberwood
  • Vuren

In combinatie met verschillende veiligheidsopties wordt de houten steektrap nog makkelijker beloopbaar. Door te kiezen voor een trapleuning en een hekwerk kun je je aan beide zijden goed vasthouden. Naast veiligheid bestaat er natuurlijk ook nog een stukje design.

Je kunt deze trap verfraaien door deze in een andere kleur dan wit te laten behandelen. Kies bijvoorbeeld voor een grijze grondverf, deze kun je na het plaatsen behandelen met een donkere verf.

Rechte steektrap kopen op maat

Zoals we hierboven al benoemden, kun je bij ons uitsluitend een rechte steektrap kopen op maat. In onze configurator doorloop je 11 stappen. Je begint bij het kiezen van het traptype, in dit geval een steektrap. Vervolgens bepaal je de maatvoering door zelf de gewenste afmetingen van je trap in te voeren. Overige stappen hebben voornamelijk te maken met design en constructie.

Aan het einde ontstaat er een houten steektrap op maat die aan jouw eisen voldoet. Gedurende het ontwerpproces kun je in de configurator ook de 3D-tekening zien van je trap. Wel zo prettig, want zo visualiseer je het ontwerp. Speel en experimenteer met verschillende opties en creëer jouw droomtrap.

Open of dicht?

Bij het samenstellen van de trap op maat heb je de keuze om deze te ontwerpen zoals jij hem wilt. Ga je voor een dichte trap of een open trap? Bij een dichte variant zijn er stootborden aanwezig, die extra veiligheid bieden. Ideaal als je kleine kinderen hebt of huisdieren. Ze kunnen zo niet door de treden glijden.

Een open variant geeft je inrichting daarentegen een ruimtelijk effect. Het oogt optisch groter. Aan jou de keuze wat je belangrijk en mooier vindt!

De beste kwaliteit, afgestemd op jouw wensen

Houten Trappen Specialist heeft meer dan 20 jaar ervaring in het vak. We zijn gespecialiseerd in het produceren, inmeten van en adviseren in trappen. Bij ons krijg je steektrappen op maat. We zagen alle trapdelen namelijk op maat in onze fabriek.

Onze productieprocessen stemmen we af op jouw wensen. Hierbij profiteer je altijd van de hoogste kwaliteit.

Wanneer moet ik kiezen voor een steektrap?

Een op maat gemaakte steektrap kan in bijna elk huis worden geplaatst. Bovendien spelen de prijs en de hoeveelheid benodigde materialen een rol. Steektrappen zijn eenvoudig te ontwerpen en maken, wat invloed heeft op de kosten. Rekening houden met specifieke draairichtingen en complexe berekeningen is niet nodig.

Geleverd als bouwpakket

Ook bewerk je het materiaal voor een rechte steektrap relatief makkelijk, omdat elke trede dezelfde vorm heeft. We leveren je trap als bouwpakket bij je thuis. Dit betekent dat we alle onderdelen kant-en-klaar op maat gemaakt bij je thuis leveren.

Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de trap in elkaar zetten en monteren. Vanwege de rechte vorm is een houten steektrap het makkelijkst te plaatsen.

Vraag direct een offerte aan

Verzekerd zijn van een hoogwaardige steektrap op maat waarvan je nog jarenlang plezier hebt? Kies voor de kwaliteit, vakmanschap en maatwerk service van Houten Trappen Specialist. Wij produceren alle elementen, zodat jij alleen nog maar de trap hoeft te plaatsen en afwerken.

Heb je vragen over onze diensten? Neem contact met ons op! Heb je vragen over onze diensten? Neem contact met ons op! Wil je dat een expert jouw ontwerp beoordeelt op technische haalbaarheid? Vraag dan een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Wat kost een rechte steektrap?

Rechte steektrappen zijn de meest eenvoudige in zijn soort. Hoe eenvoudiger de constructie, hoe lager de kosten. Met deze trapsoort ben je doorgaans dus het meest voordelig uit.

Omdat wij uitsluitend steektrappen op maat verkopen, is het lastig om de exacte kosten te benoemen. Je hebt de kosten deels zelf in de hand. De totale kosten weten van jouw trap? Ga aan de slag in de configurator en vraag een offerte aan.

Hoeveel ruimte heeft een rechte trap nodig?

Rechte trappen nemen minder ruimte in beslag. De trap behoort tot de ruimtebesparende trappen, omdat er geen draai boven of onder nodig is. Steektrappen zijn handig in kleine of smalle ruimtes. Ze zijn ook handig als het trappengat kort is. In dat geval is een rechte trap de enige optie.

De minimale ruimte die een rechte trap nodig heeft, bereken je aan de hand van onderstaande formule:

Hoogte vloer tot plafond – 200 cm* doorloophoogte = A

A : de optrede van de trap = B

B x aantrede trap = C

De uitval – C = lengte trapgat

*Bij dit voorbeeld is er gekozen voor een doorloophoogte van 200 cm. Dit verschilt per woning.