Draaitrap

Draaitrap grijs

Genieten van meer ruimte, comfort en een gevoel van veiligheid in huis? Kies dan voor een draaitrap. Via onze website stel je je eigen trap op maat samen. Zo weet je zeker dat jouw draaitrap perfect past in de gewenste ruimte en dat deze mooi aansluit op je interieur. Ga voor een rustige look of juist voor een echte eyecatcher. Je hebt ruime keuze in houtsoorten, hekwerk, afwerkingen en overige details. Jij ontwerpt, wij produceren en leveren. Ontdek onze online trappenconfigurator en begin gelijk met het samenstellen.

Wat is een draaitrap?

Een draaitrap is een trap die rond één centrale as draait. Deze trap kan niet afwijken van vorm of een open ruimte hebben langs de binnenzijde van de trap. Bekijk je de trap van boven, dan lijkt de draaitrap op een halve cirkel of meer. In de jaren 70 waren de draaitrappen erg populair. In de tijd gebruikte men veel staal. Tegenwoordig zijn de trappen uitvoerbaar in veel verschillende materialen en hij is nog steeds een van de meest voorkomende trapsoorten. Het kruisen van verdiepen of rustvlakken worden gemaakt door middel van bordessen. Ook wel een hoek- of rust bordessen genoemd.

Meer dan 20 jaar ervaring in het vak

Bij Houten Trappen Specialist weten we waar we het over hebben. Met meer dan 20 jaar ervaring op zak zijn we in staat om voor ieder vraagstuk een passende oplossing te bieden. We wilden dat iedereen kan profiteren van een mooie trap in huis. Daarom hebben we onze kennis, ervaring en expertise op het gebied van trappen en hout verwerkt in onze 3D-configurator. Een handige tool die we je aanbieden, zodat ook jij je woning een upgrade kan geven. Je volgt 11 stappen, beginnend bij het aangeven van de traptype en eindigend met het toevoegen van de laatste details. Jij ontwerpt en stelt zelf je ideale draaitrap samen.

Draaitrappen kopen

Als je bij ons een draaitrap besteld, nemen wij al het voorwerk uit handen. In onze eigen fabriek zagen we alle losse elementen op maat. Dit scheelt jou een hoop energie, tijd en gedoe. We maken gebruik van moderne en professionele apparatuur om zo tot perfectie jouw draaitrap te zagen. Het enige wat jij nog hoeft te doen na levering is het zelf plaatsen, monteren en afwerken van de trap.

De houtsoorten die wij aanbieden zijn: eikenhout, mahonie, beukenhout, rubberwood of vurenhout. Ontwikkel een trap vervaardigd uit één houtsoort of kies voor een combinatie en verwerk meerdere soorten in je ontwerp. De keuze hangt af van jouw wensen en de stijl van je interieur.

Wanneer kiezen voor een draaitrap?

Draaitrappen zorgen voor ruimtebesparing en verhogen het comfort en het veiligheidsgevoel. De ronde trap gaat in een cirkel omhoog en neemt hierbij minder ruimte in beslag dan een rechte trap. Je benut je leefruimte dus maximaal. Bovendien zijn dergelijke trappen vaak minder steil en dus makkelijker te beklimmen. Het visuele aspect bij het lopen van de trap zorgt tevens voor een aangenaam gevoel. Struikel- of valpartijen worden zo tot de minimum beperkt

Neem contact op voor advies

Kies je voor Houten Trappen Specialist, dan kies je voor kwaliteit en vakmanschap. Je bent verzekerd van maatwerk service en een prachtig eindresultaat. Gebruik onze trappenconfigurator en zet jouw ideeën om in een ontwerp. Heb je vragen over de tool, twijfel je over de ideale houtsoort of heb je gewoon behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op en onze specialisten voorzien je van deskundige en eerlijke tips en adviezen.

 

  • Advies op maat
  • Al onze trappen worden op maat gemaakt