Wenteltrap

Heb jij een open ruimte waar je een trap in wilt plaatsen? De wenteltrap is dan echt iets voor jou. Een wenteltrap draait om een ruimte heen. Het geeft daardoor een iets ruimtelijker gevoel dan een spiltrap, die om een centrale (spil) draait. Bovendien zorgt de iets ruimere draaicirkel voor een breder loopvlak en dus meer gemak. Bij Houten Trappen Specialist ontwerp je jouw wenteltrap in de online configurator. Zo kun je in alle rust jouw trap samenstellen en weet je zeker dat het eindresultaat perfect is. Jij zorgt voor het ontwerp, wij nemen de productie en levering op ons.

Wat is een wenteltrap?

Een wenteltrap is een draaiende trap die om een denkbeeldig midden heen draait. Dit is dus niet hetzelfde als een spiltrap, waarbij alle traptreden aan een centrale spil bevestigd zijn. Vanaf bovenaf ziet een wenteltrap eruit als een halve cirkel of meer. De treden van een wenteltrap zijn altijd verdreven. Dat wil zeggen dat de voorkant van welke trede dan ook niet evenwijdig aan de voorkant van de trede daarboven loopt. Een wenteltrap kan zelfdragend zijn, of met de treden in de muur worden bevestigd. Wenteltrappen zijn doorgaans te vinden in ruime gebouwen met een open hal, waar de sierlijke trap lijkt te zweven.

Ruime ervaring in het vak

Met meer dan 20 jaar ervaring op zak is Houten Trappen Specialist in staat om voor ieder vraagstuk een passende oplossing te bieden. Iedereen moet namelijk kunnen genieten van een fraaie trap die echt bij de rest van het huis past. Om deze reden hebben wij onze kennis, ervaring en expertise op het gebied van trappen en hout verwerkt in onze 3D-configurator. Een handige tool die we je aanbieden, zodat jij jouw wenteltrap kunt ontwerpen. Je volgt 11 stappen, beginnend bij het aangeven van de traptype en eindigend met het toevoegen van de laatste details. Jij ontwerpt en stelt zelf je ideale draaitrap samen.

Koop een wenteltrap op maat

Wanneer je een wenteltrap bij ons koopt, krijg je een trap die volledig op maat gemaakt is voor jouw situatie. Het voorbereiden van je nieuwe trap doen wij. We zagen de losse elementen op maat en maken daarbij gebruik van professionele apparatuur voor uiterste precisie. Nadat we alle delen op maat hebben gemaakt leveren we jouw trap bij jou af. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de trap zelf te plaatsen en af te werken.

Je hebt de keuze uit een wenteltrap van eikenhout, mahonie, beukenhout, rubberwood of vurenhout. Het is mogelijk om meerdere soorten hout in je trap te verwerken.

Neem contact op voor advies

Kies je voor Houten Trappen Specialist, dan kies je voor kwaliteit en vakmanschap. Wij leveren maatwerk service en een prachtig eindresultaat. Zet jouw idee├źn om in een uitgewerkt ontwerp met onze trappenconfigurator. Heb je vragen over de tool, twijfel je over de beste houtsoort voor jouw interieur of wil je meer weten over de levering en het bestelrproces? Neem dan contact met ons op en onze specialisten voorzien je van deskundige en eerlijke tips en adviezen.