Wenteltrap

Heb jij een open ruimte waar je een trap in wilt plaatsen? De wenteltrap is dan echt iets voor jou. Een wenteltrap draait om een ruimte heen. Het geeft daardoor een iets ruimtelijker gevoel dan een spiltrap, die om een centrale (spil) draait. Bovendien zorgt de iets ruimere draaicirkel voor een breder loopvlak en dus meer gemak.

Bij Houten Trappen Specialist ontwerp je jouw houten wenteltrap in de online configurator. Zo kun je in alle rust jouw trap samenstellen en weet je zeker dat het eindresultaat perfect is. Jij zorgt voor het ontwerp, wij nemen de productie en levering op ons.

Wat is een wenteltrap?

Een wenteltrap is een draaiende trap die om een denkbeeldig midden heen draait. Dit is dus niet hetzelfde als een spiltrap, waarbij alle traptreden aan een centrale spil bevestigd zijn. Vanaf bovenaf ziet een wenteltrap eruit als een halve cirkel of meer.

De treden van een houten wenteltrap zijn altijd verdreven. Dat wil zeggen dat de voorkant van welke trede dan ook niet evenwijdig aan de voorkant van de trede daarboven loopt.

Een wenteltrap kan zelfdragend zijn, of met de treden in de muur worden bevestigd. Wenteltrappen zijn doorgaans te vinden in ruime gebouwen met een open hal, waar de sierlijke trap lijkt te zweven.

Ruime ervaring in het vak

Met meer dan 20 jaar ervaring op zak is Houten Trappen Specialist in staat om voor ieder vraagstuk een passende oplossing te bieden. Iedereen moet namelijk kunnen genieten van een fraaie trap die echt bij de rest van het huis past.

Wenteltrap kopen op maat

Een houten wenteltrap kopen bij Houten Trappen Specialist is kiezen voor een trap die volledig op maat gemaakt is voor jouw beschikbare ruimte. Het voorbereiden van je nieuwe trap doen wij. We zagen de losse elementen op maat en maken daarbij gebruik van professionele apparatuur voor uiterste precisie.

Nadat we alle delen op maat hebben gemaakt leveren we jouw trap bij jou af. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de trap zelf te plaatsen en af te werken.

Jouw trap samenstellen in de trappenconfigurator

Om deze reden hebben wij onze kennis, ervaring en expertise op het gebied van trappen en hout verwerkt in onze 3D-configurator. Een handige tool die we je aanbieden, zodat jij jouw wenteltrap kunt ontwerpen. Je volgt 11 stappen, beginnend bij het aangeven van de traptype en eindigend met het toevoegen van de laatste details. Jij ontwerpt en stelt zelf je ideale draaitrap samen.

Wenteltrap van hout voor extra klasse

Bij het kiezen van de perfecte trap voor jouw huis, heb je bij ons volop keuze! We bieden verschillende soorten hout aan, zoals eikenhout, mahonie, beukenhout, rubberwood en vurenhout. Je kunt zelfs mixen en matchen als je dat wilt, zodat je een wenteltrap van hout krijgt die echt uniek is en helemaal bij jou past!

Neem contact op voor advies

Kies je voor Houten Trappen Specialist, dan kies je voor kwaliteit en vakmanschap. Wij leveren maatwerk service en een prachtig eindresultaat. Zet jouw idee├źn om in een uitgewerkt ontwerp met onze trappenconfigurator.

Heb je vragen over de tool, twijfel je over de beste houtsoort voor jouw interieur of wil je meer weten over de levering en het bestelproces? Neem dan contact met ons op en onze specialisten voorzien je van deskundige en eerlijke tips en adviezen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een wenteltrap en een spiltrap?

Hoewel vaak gedacht wordt dat een wenteltrap en een spiltrap of draaitrap hetzelfde zijn, is dat niet helemaal correct. Er zit namelijk wel degelijk een verschil tussen beide trapsoorten. Bij een spiltrap zijn de treden bevestigd aan een centrale spil, terwijl een wenteltrap juist niet draait om een centrale as heen, maar om een vrije ruimte.

Hoe duur is een wenteltrap?

Wenteltrappen zijn sierlijke trappen die niet veel ruimte in beslag nemen. Ze geven een bijzondere uitstraling aan je hal. De kosten van een houten wenteltrap heb je bij ons voor een deel zelf in de hand. Je stelt je wenteltrap op maat natuurlijk zelf samen.

Het materiaal, de afwerking en overige accessoires hebben invloed op de totale kosten. De configurator toont de prijs en deze verandert mee bij elke aanpassing die je doet aan het ontwerp. Je weet dus altijd wat de kosten zijn!

Waarom kiezen voor een wenteltrap?

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een houten wenteltrap is de ruimtebesparing. Draaitrappen zoals de wenteltrap nemen doorgaans minder ruimte in beslag dan een tweekwart trap bijvoorbeeld. Ideaal als je hal niet erg groot of breed is.

Daarnaast stralen ze warmte en klasse uit, in welk interieur hij ook staat. Als je creatief bent met de materialen, vormen en accessoires kun je de trap werkelijk aan elke interieurstijl aanpassen. Van Scandinavisch en modern tot industrieel en klassiek.