Zoldertrappen

Een zolder dient vaak als opbergruimte voor spullen die je niet direct nodig hebt. Of je hebt je zolder omgetoverd tot extra slaapkamer, werkruimte, washok of misschien zelfs speelplek voor kinderen. In dat geval maak je regelmatig gebruik van de trap. Een vaste zoldertrap biedt dan een goede uitkomst. Deze verbindt de eerste of tweede verdieping met de zolder. Bij Houten Trappen Specialist creƫer je je eigen zoldertrap op maat en monteer je deze zelf makkelijk na levering. Je bent verzekerd van passie, vakmanschap, hoge kwaliteit en een persoonlijke service.

Een trap voor zolder kopen

Een trap voor zolder biedt veiligheid en gebruiksgemak. In tegenstelling tot een vlizotrap, kun je jezelf vasthouden aan de leuning, maar is deze soort trap ook minder steil en makkelijker te belopen. Ideaal als je bijna dagelijks gebruikt maakt van deze trap. Het kopen van een trap voor zolder doe je door onze online 3D-configurator te gebruiken. Een praktische online tool, speciaal door ons ontwikkeld om jou je eigen zoldertrap samen te stellen. Je doorloopt hierbij 11 stappen en op het einde is jouw definitieve ontwerp klaar. Bij iedere stap vind je een uitleg. Soms moet je zelf actief aan de slag, bijvoorbeeld het inmeten van de trap, en andere keren moet je keuzes maken uit de verschillende opties die getoond worden. Denk aan wel of geen trapleuning, de kleur bepalen of de vormgeving vastleggen.

Alle stappen doorlopen en tevreden over het ontwerp? Mooi! Voeg je ontwerp toe aan het winkelmandje en ga door met bestellen. Je ontvangt van ons een mail met daarin nogmaals de definitieve versie. Na akkoord, starten wij de productie en leveren we jouw zoldertrap met 3 werkweken. Plaatsen en monteren doe je makkelijk zelf aan de hand van onze handleiding

Zoldertrap

Altijd een passende oplossing

Zoals onze naam al aangeeft, kun je bij ons terecht voor houten trappen. Alle trappen en leuningen uit ons assortiment worden vervaardigd uit hoogwaardig hout. Dit materiaal laat zich goed bewerken en kunnen daardoor breed ingezet worden. De houtsoorten die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn: eikenhout, vurenhout, mahonie, rubberwood en beukenhouten. Voor iedere wens is een passende oplossing te vinden. We denken dan ook graag met je mee. Vind je eikenhout mooi, maar is het prijskaartje wat minder aantrekkelijk? Een combinatie maken van verschillende houtsoorten is ook altijd een optie. Vervang bijvoorbeeld de treden door rubberwood en houd de rest eiken. Een prachtig alternatief die kostentechnisch ook interessant is!

Waar moet je op letten bij zoldertrappen?

Een zoldertrap plaatsen? Vergeet dan niet op een aantal zaken te letten. Een vaste zoldertrap neemt wat meer ruimte in beslag dan een vlizotrap, houd hier rekening mee. Ook moet het trapgat voldoen aan de minimale doorloophoogte en de juiste afmetingen hebben, uiteraard. Een trap naar zolder moet bovendien veilig zijn. Dit kun je toepassen door antislip op de treden te plaatsen en door te kiezen voor een armleuning. Bepaal tevens vooraf waar de trap komt te staan en welke vorm deze aanneemt.

Een vaste trap naar zolder plaatsen

Is de zoldertrap geleverd? Tijd om aan het werk te gaan. Het plaatsen van de trap naar zolder doe je door onze handleiding met daarin het stappenplan te volgen. Tref goede voorbereidingen en ga voorzichtig te werk. Veiligheid staat altijd voorop. Heb je vragen over de plaatsing of montage? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Gebruik nu onze configurator

Maar voordat je kan gaan plaatsen en monteren, zal je aan de slag moeten gaan met onze trappenconfigurator. Neem hiervoor je tijd om fouten te voorkomen. Ben je niet helemaal zeker van je ontwerp of dat je berekeningen kloppen? Vraag een offerte op en een professional zal de situatie bekijken. Zo zorgen we samen voor het beste eindresultaat!

  • Geschikt voor kleinere ruimtes
  • Extra ruimte in je woning