S-trap

Ben je op zoek naar een trap waarmee je twee tegengestelde richtingen op kunt draaien? Houten Trappen Specialist produceert jouw zelf ontworpen S-trap op maat. Bepaal hoe de vorm, kleur, stijl en details eruit komen te zien in onze online trappenconfigurator. Een praktische tool die het mogelijk maakt om jouw S-trap van hout samen te stellen. Vertaal jouw idee naar een realistisch ontwerp en wij gaan aan de slag om alle elementen naar wens te zagen.

Wat is een S-trap?

S-trappen zijn trappen met een dubbele draai in tegengestelde richting. Deze draai kan zowel van links naar rechts als van rechts naar links gaan. S-trappen bieden een praktische oplossing in bijzondere situaties. Dit type trap komt niet erg vaak voor. De ruimte onder de s-trap kan goed benut worden door er bijvoorbeeld een toilet, kapstok of opbergruimte van te maken. Omdat een S-trap niet zo gebruikelijk is, zal het wel even wennen zijn de eerste paar keer dat je de trap op- of afloopt. Na een tijdje weet je niet beter.

Meer dan 20 jaar ervaring in het vak

Hoewel het pas sinds 2018 mogelijk is om via onze website een s-trap te bestellen, hebben wij al die jaren daarvoor niet stilgezeten. Integendeel. Onze geschiedenis als trappenspecialist begon al zo’n 20 jaar geleden. De kennis, ervaring en expertise die wij op hebben gedaan, benutten we vandaag de dag nog steeds. De configurator hebben wij zelf ontwikkeld en is zo ingericht dat iedereen zijn eigen s-trap online kan bestellen. Als je een trap bij ons bestelt, dan worden alle losse onderdelen op maat geproduceerd in onze eigen fabriek. Bijna al het voorwerk nemen we je uit handen. Jij hoeft alleen nog de trap te plaatsen, monteren en af te werken. Dat scheelt veel werk, tijd en energie.

S-trappen kopen bij Houten Trappen Specialist

De dubbele tegenstelde draai van een S-trap geeft je trap een extra dimensie. De trap is zowel in open als gesloten variant te kiezen. Uiteraard zijn er veel meer opties waarmee je jouw s-trap volledig naar wens kunt vormgeven. Denk aan antislip-strips, een trapleuning, de kleur van de trap en de houtsoort. Of je nu een combinatie maakt van materialen of kiest voor meer eenheid: bij Houten Trappen Specialist is alles mogelijk.

In welke situatie kiezen voor een S-trap?

Door de dubbele draaiing heeft een S-trap minder ruimte nodig dan een rechte variant. Dit maakt de S-trap ideaal in compacte woningen waarin iedere vierkante meter goed benut dient te worden. De S-trap is alleen toe te passen in zeer specifieke situaties. De S-trap is in feite een rechte trap die een kwartslag wordt gedraaid, zonder de volledige ruimte in te nemen.

Vraag direct een offerte aan

Ben jij op zoek naar een S-trap die volledig op jouw wensen is afgestemd? Ga direct aan de slag in onze online configurator en ontdek de mogelijkheden. Plaats je bestelling en tref alvast de nodige voorbereidingen. Binnen 3 werkweken wordt jouw S-trap al geleverd! Ben je niet helemaal zeker van je berekeningen en wil je dat een expert hier eens naar kijkt? Vraag direct een offerte aan via onze website en maak met zekerheid de juiste keuzes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van een S-trap?

Het grote voordeel van een S-trap is het relatief compacte design. Een S-trap neemt weinig ruimte in en is daardoor de perfecte oplossing voor kleine ruimtes waarbij een steektrap, spiltrap of kwartdraaitrap niet mogelijk is. Een nadeel van een S-trap kan de ongebruikelijke manier van belopen zijn. Zeker in het begin kan het wennen zijn, omdat de trap van richting veranderd.

Kan ik een S-trap zelf plaatsen?

Dat kan zeker! Sterker nog, wij leveren alle onderdelen van je S-trap, zodat je deze zelf kunt plaatsen en afwerken. We leveren de trap inclusief handleiding. Volg de stappen uit deze instructie en dan komt het zeker goed. Eventueel leveren wij je trap met een laag grondverf. Dit betekent dat jij je S-trap nog wel verder moet afwerken, bijvoorbeeld met verf, lak, olie of een trapmat.