Rubberwood trap

Rubberwood wordt steeds populairder voor het maken van meubels, detaillering in huis en ook trappen. Een rubberwood trap is duurzaam, verantwoord en scherp geprijsd. Het hout heeft een bijzondere uitstraling en is van nature licht van kleur. Met een beits of vernis geef je jouw rubberwood trap een afwerking naar wens. Bij Houten Trappen Specialist laat je jouw trap volledig op maat maken. Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden.

 

Een rubberwood trap in jouw stijl kopen

Bij ons kies je voor een rubberwood trap die volledig naar jouw wens is samengesteld. Jij maakt namelijk zelf het ontwerp, waardoor je niet (onbewust of ongewenst) beïnvloed raakt door de mening van een ontwerper. Dat betekent niet dat wij niet voor je klaar staan om je te helpen bij het maken van je ontwerp. Wil je advies? Dan kun je ons bellen of mailen, wij beantwoorden al je vragen en denken met je mee.

 

  • Hardhout, dus zeer sterk
  • Voordelig
  • Alles op maat
Rubberwood steektrap grijs gegrond

Wat is rubberwood en waarom kies ik een rubberwood trap?

Rubberwood hout is afkomstig van bomen die gebruikt worden voor de productie van latex. Een rubberboom geeft na ongeveer 25 jaar geen voldoende latex meer en wordt dan gekapt. Dit vormvaste hout is dan ook een duurzame keuze. Rubberwood is vooral verkrijgbaar in de vorm van verlijmde panelen. Dit geeft een bijzonder effect aan de trap, waarbij iedere treden uit meerdere planken bestaat. De delen zijn volledig naadloos en zeer stevig verlijmd, waardoor ieder deel als een massief stuk hout aanvoelt en bewerkt kan worden. Een van de voordelen van rubberwood is dat dit type hout nauwelijks werkt. Een rubberwood trap blijft dan ook lang mooi.

Altijd het mooiste resultaat

Een rubberwood trap naar je eigen hand zetten? Bij ons zijn de mogelijkheden om het mooiste resultaat te krijgen eindeloos. Je kunt ten eerste de keuze maken tussen een steektrap, onderkwart trap, bovenkwart trap, halfslag trap of een dubbelkwart trap. Kies je voor een ronde of een rechthoekige trapleuning? Wij hebben al deze opties duidelijk in onze configurator verwerkt, zodat jij gemakkelijk de keuze kunt maken wat je wel of niet wilt. Hoewel het niet mogelijk is om een rubberwood trap via onze configurator te bestellen, kun je deze wel gebruiken om een beeld te krijgen van onze opties en mogelijkheden.

Af te werken in allerlei kleuren

Een rubberwood trap kan in verschillende kleuren afgewerkt worden. Met een naturel afwerking laat je de lichte kleur van het hout de show stelen. Met een whitewash of greywash behoud je de uitstraling van het verlijmde hout, maar krijgt je trap toch een andere kleur en dus een compleet ander karakter.

Neem contact op voor advies

Ben je op zoek naar een bijzondere trap? Overweeg zeker een rubberwood trap te bestellen. Je bestelt je rubberwood trap op maat eenvoudig online bij Houten Trappen Specialist. Vraag een offerte aan en wij zullen al je wensen verwerken in een uitgebreid voorstel op maat. Heb je vragen over deze houtsoort of wil je aanvullende informatie ontvangen? Neem contact met ons op en wij geven je graag persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Wat is rubberwood voor hout?

Rubberwood, ook wel bekend als rubberhout, is een houtsoort afkomstig van de Braziliaanse rubberboom uit het Amazonewoud. Tegenwoordig wordt de boom ook in plantages in Zuidoost-Azië. Rubberwood is gegolfd van draad en heeft spint- en kernhout in een prachtige lichte kleur en kent een hoge stabiliteit.

Is rubberwood hardhout?

Rubberwood behoort zeker tot de hardhoutsoorten. Het heeft een densiteit van 560-640 kg/m3. Als het hout net gezaagd is, heeft het een wit-geelachtige kleur tot een crèmekleur met soms een lichtroze tint. Vanwege de kleur en sterke eigenschappen is rubberwood vergelijkbaar met eiken, alleen is het goedkoper en duurzamer. Het perfecte alternatief als je het ons vraagt! Bovendien laat het hout zich makkelijk bewerken, denk aan zagen of haaks afkorten. Dit maakt rubberwood ook zo geschikt als trap.

Is rubberwood duurzaam?

Tot de duurzame houtsoorten behoort rubberwood zeker. Rubberwood is een product van vrijgekomen agro-afval van de rubberboom. Nadat de levenscyclus van de rubberboom-plantages geëindigd is, worden de velden gerooid en direct opnieuw aangeplant. De overgebleven stammen worden verwerkt tot plaatmateriaal en krijgt het rubberwood een tweede levenscyclus. Er hoeft geen apart bos gekapt te worden en plantages worden meteen opnieuw aangeplant. Rubberwood is daardoor duurzamer dan FSC. Ook is het volledig recyclebaar.

Kun je een rubberhouten trap verven?

Wil je je rubberhouten trap een ander kleurtje geven? Dat kan! Het is zeker mogelijk om je rubberwood trap te verven, in elke kleur. Je weet zo zeker dat de trap perfect past bij je interieur. Gebruik voor het schilderen van je trap wel speciale trapverf/lak. Dit is verf die wat sterker en dikker is dan normale lak. Je trap moet immers goed tegen een stootje kunnen. Bovendien beschermt de verf je rubberwood trap tegen beschadigingen en krassen.