Geen categorie

De 5 beste trap inspiraties

Naast het feit dat trappen een functioneel onderdeel van een woning zijn, zorgen ze ook voor de algehele uitstraling van het interieur. Het is daarom goed om een trap te kiezen die compleet past bij de stijl die je wilt realiseren. Weet je niet zo goed hoe je dat kan aanpakken? Geen zorgen. In dit artikel vind je de 5 beste trap inspiraties die je mee kunt nemen bij het kopen of vervangen van een (nieuwe) trap.

Eenvoud is de nieuwe trend

Less is more! Minimalistische trappen zijn op dit moment erg populair. Deze trappen hebben een strak ontwerp en zijn gemaakt van eenvoudige materialen zoals staal, glas en beton. De focus bij deze trappen ligt op functionaliteit en eenvoud, waardoor dit soort trappen perfect passen bij moderne interieurs. Een minimalistische trap kan ook een slimme oplossing zijn voor kleine ruimtes, waarbij de trap als het ware wordt geïntegreerd in de ruimte.

Ga voor een efficiënte trap voor een kleine ruimte

Een trap die ook perfect is voor kleine woningen is een open trap. Deze trappen hebben namelijk geen stootborden, waardoor er meer licht en ruimte ontstaat. Open trappen zijn er in verschillende stijlen, van modern tot klassiek, en zijn vaak gemaakt staal of, zoals bij ons, van hout. Een open trap kan ook gecombineerd worden met een vloer van hetzelfde materiaal, voor een mooi geheel.

Realiseer een interieurstijl door middel van materialen

Industriële interieurs zijn op dit moment ook erg populair en een industriële trap past daar perfect bij. Deze trappen zijn gemaakt van stoere materialen zoals staal en beton en hebben vaak een rauwe uitstraling. Industriële trappen passen perfect in lofts en woningen met een industrieel interieur. Je kunt ook kiezen voor een industriële trap met houten treden, voor een warmere uitstraling.

Een houten trap als veelzijdige keuze

Een houten trap is tijdloos en past in vrijwel elk interieur. Houten trappen zijn er in verschillende stijlen, van klassiek tot modern. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten hout, zoals eikenhout, beukenhout en mahoniehout. Een houten trap straalt warmte en gezelligheid uit en is daarom perfect voor gezinnen. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken van hout en andere materialen, zoals staal, glas of beton.

Kies dit trendy ontwerp voor jouw nieuwe trap

Een zwevende trap lijkt te zweven in de lucht en is daardoor een echte eyecatcher in je interieur. Deze trappen zijn gemaakt van staal en hebben geen zichtbare steunen of treden. Zwevende trappen passen perfect in moderne interieurs en geven een ruimtelijk gevoel. Een zwevende trap kan ook gecombineerd worden met glas, voor een nog ruimtelijker effect.

Ontwerp jouw eigen trap

Heb je inspiratie opgedaan en ben je tot de conclusie gekomen dat een houten trap het beste past bij jou en jouw interieur? Dan kun je die bij Houten Trappen Specialist nog eens helemaal naar wens ontwerpen. Met onze trappenconfigurator creëer je in 11 stappen jouw eigen houten trap. Op die manier kan jij jouw nieuwe trap compleet aanpassen op jouw inrichting! Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.