Geen categorie

Ontdek het nut van stootborden voor je trap

Stootborden worden gebruikt bij een gesloten (dichte) trap. Ben je aan het kijken voor de juiste trap voor je nieuwe huis? Of heb je spijt van de keuze voor een open trap en wil je deze dicht maken? We hebben alle voordelen voor jou op een rijtje gezet.

Wat zijn stootborden?

Stootborden zijn de verticale (schop)planken die tussen de traptreden zitten. Wil je dus je open trap veranderen in een dichte trap, dan zet je deze ertussen en maak je je trap zo gemakkelijk ‘dicht’. Veel mensen maken deze keuze, want het geeft niet alleen jouw interieur de finishing touch, het zorgt daarnaast ervoor dat er geen vuil of stof onder de treden komt! Stootborden zorgen voor extra stevigheid en geeft een prachtig geheel aan je trap.

Wat zijn de voordelen van stootborden?

Wanneer je naar de trap kijkt of naar boven loopt, zijn stootborden continu zichtbaar. Hierom verdienen niet alleen je traptreden aandacht, maar ook je stootborden. Het is daarom belangrijk om deze niet te vergeten bij de renovatie van je trap!

Je kan de borden kiezen in verschillende kleuren en dus helemaal aanpassen op jouw gewenste trap. Naast de uitstraling van je trap, vervullen stootborden een praktische rol. Zo zorgt het voor extra veiligheid en minder warmteverlies. Hieronder vind jij alle praktische voordelen op een rijtje:

  • Stootborden sluiten de trap af, zodat er geen stof of iets dergelijks onder de trap valt. Het kan je dus veel tijd besparen met het schoonmaken van de trap.
  • De ruimte onder de trap kan benut worden als afgesloten ruimte, zoals voor een toilet, trapkast of andere praktische ruimte.
  • De kans op een valpartij is een stuk kleiner, omdat er niet tussen de treden gevallen kan worden. Zeker met kinderen of huisdieren maakt het je trap dus een stuk veiliger.
  • Stootborden zorgen ervoor dat er meer warmte vast wordt gehouden tussen de twee verdiepingen. Dit is dus veel duurzamer dan bij een open trap!

Hoe moet je het plaatsen?

Stootborden worden bij voorkeur wat schuiner geplaatst, zodat er wat meer ruimte is om met de voet op de treden te staan. Stootborden maak je vast aan de onderste treden, waarbij je het stootbord gelijk zet met de onderkant. Zorg er hier dus wel voor dat de trap zo goed als waterpas staat. Vervolgens kan je het stootbord bevestigen door van achteren door het stootbord de trede in te schroeven.

Zelf je traprenovatie uitvoeren? Houten Trappen Specialist helpt jou!

Houten Trappen Specialist biedt keuze uit trappen voor zowel iedere situatie en heb jij de mogelijkheid om je trap naar wens samen te stellen. Je kunt dus stootborden toevoegen in dezelfde stijl als je trap. Kies voor stootborden in dezelfde kleur als de traptreden of juist voor een contrasterende kleur. Met de verschillende materialen kan je jouw trap passend maken binnen jouw interieur. Start gemakkelijk via onze trappenconfigurator met het samenstellen van jouw trap en ga aan de slag!