Geen categorie

Zo maak je de trap klaar voor Kerst

Het is december en deze maand vliegt altijd voorbij! Voordat je twee keer met je ogen hebt geknipperd, komen de Kerstdagen alweer om de hoek kijken. Dit betekent tijd voor gezelligheid en dus tijd om je huis te versieren! Een kerstboom, kerstballen en sfeerverlichting mogen zeer zeker niet ontbreken in jouw woning. Maar heb jij er ook eens over nagedacht om je trap te voorzien van kerstversiering?

Een mooie trap voor de feestdagen

Een trap is hét pronkstuk in de hal en het eerste wat je gasten zien wanneer ze binnenkomen. Daarnaast wordt er ook nog eens dagelijks gebruik van gemaakt en met een prachtig versierde trap creëer je direct dat echte kerstgevoel in huis. Er zijn allerlei manieren om je trap in kerstsfeer te brengen en met mooie, creatieve ideeën kun je je trap omtoveren tot een prachtig kerstpronkstuk in huis.

Decoreer je trapleuning

Een van de makkelijkste en gezelligste manieren om je trap te decoreren, is het versieren van de trapleuning. Je kunt slingers of lampjes gemakkelijk om de leuning heen wikkelen, maar denk ook eens aan van die grote, groene kerstslingers. Deze guirlandes zijn een echte must-have in huis en staan prachtig gewikkeld om een trap heen. Verwerk er een paar kerstballen, lampjes of andere decoratie in en jouw trap is helemaal klaar voor Kerst.

Versier je balustrades

Ook balustrades zijn gemakkelijk te decoreren. Je kunt hier allerlei tierlantijntjes aan ophangen of bij een grote balustrade kiezen voor een prachtige guirlande of een mooi zelfgemaakt kerststuk! Hou tijdens het versieren er rekening mee dat je de trapleuning of balustrade nog steeds goed kunt vasthouden, zodat het geen gevaarlijke situaties kan opleveren.

Decoratie op de treden of aan de buitenzijde

Heb jij een trap met een bocht erin, zoals bij een halfslag trap? Dan kan je ook decoratie in de bocht van de treden plaatsen. Denk aan een klein kerstboompje of een leuke pot met een (elektrische) kaars. Hou hierbij zeker rekening met de veiligheid en zorg dat het niet in de wegstaat bij het gebruik van de trap. Ook aan de buitenzijde kan je de trap kerst-klaar maken. Hang bijvoorbeeld grote kerstsokken aan de trap, of hang kerstballen op verschillende hoogtes aan de trap.

Het versieren van een open trap

Een voordeel van een open trap met Kerst is dat deze super is om te voorzien van kerstversiering. Je kunt bijvoorbeeld de treden aan de onderzijde versieren met gedecoreerde takken. Ook kan je kerstballen of mooie linten hier aan toevoegen en een speels effect creëren. Wees creatief en ga lekker aan de slag. Kijk in het bos of ga naar een tuincentrum voor de leukste materialen. De trap versieren betekent een gezellig middagje knutselen, proberen en decoreren!

Fijne Kerstdagen van Houten Trappen Specialist

Vanuit Houten Trappen Specialist wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Ook wensen we iedereen heel veel plezier met het decoreren van het huis. Ben jij er tijdens het decoreren van de trap achter gekomen dat jouw trap wel wat vernieuwing kan gebruiken? Of vond jij een DIY-project zo leuk, dat je er nu aan zit te denken om heel de trap zelf te renoveren en heb jij je oog laten vallen op een bouwpakket trap? Kijk dan gerust even verder. We bieden trappen voor vrijwel iedere situatie en ze zijn helemaal naar wens samen te stellen.