Geen categorie

Maak je trap veilig met antislip strips

Welke antislip strip is geschikt voor jouw trap?

Iedere trap is anders. Niet alleen de vorm is anders, maar ook de traptreden hebben unieke eigenschappen. De grootte en breedte zijn in veel gevallen vaak variabel. In andere woorden: elke trapsituatie vereist een andere antislip strip. Bij intensief gebruik is bijvoorbeeld een ander profiel veel effectiever dan bij minder frequent gebruik. Bij het uitzoeken van een passende antislip strip raden wij je aan om rekening te houden met de volgende factoren: de gebruiksintensiviteit, de sleufmaat en het type strip. Twijfel je over het profiel? Laat je dan adviseren door een ervaren persoon.

De verschillen tussen tape en strips

In de zoektocht naar een antislip strip ben je mogelijk ook antislip tape tegenkomen. In veel opzichten hebben de verschillende antislip-producten soortgelijke kenmerken, maar er zijn ook duidelijke verschillen te herleiden. Allereerst is het bij antislip strips ook mogelijk om het materiaal in te frezen. Daardoor wordt de traptrede op een duurzame, veilige manier definitief beveiligd. De strips zijn dan niet te verwijderen. Kies je voor een antislip strip zonder te frezen, dan zijn de strips eenvoudig tijdelijk te verwijderen. Enig nadeel: de strip blijft minder lang zitten. Ditzelfde geldt voor antislip tape. Dit materiaal is te verwijderen, maar bij slecht schilderwerk ook minder duurzaam. Daarnaast is de investering in antislip tape laag in vergelijking met een strip.

Meer informatie? Wij helpen je graag verder

Ben jij benieuwd wat voor antislip strip werkt voor jouw trap? Of ben je benieuwd naar de verschillende opties? Wij helpen je graag verder met eerlijk en deskundig advies. Houten Trappen Specialist raad aan om de strips te laten plaatsen door een monteur. Deze specialisten weten precies hoe dit moet.