Geen categorie

Nieuwe trap in een bestaande woning toevoegen

Een functionele goede trap is essentieel voor de veiligheid en esthetiek in een woning. Er zijn verschillende situaties wanneer het mogelijk is dat er een nieuwe trap aan een bestaande woning toegevoegd dient te worden. Het is een uitdagend, haalbaar en zeer leuk project om een nieuwe trap toe te voegen. Wij bieden trappen voor vrijwel iedere situatie en er is volop keuze!

Wanneer is het tijd voor een nieuwe trap?

Na verloop van tijd kan het zijn dat je oude, gedateerde trap instabieler wordt. Je merkt dat de trap een beetje begint te wankelen, treden beginnen te kraken of je ziet slijtage aan het materiaal. Dan is het voor de veiligheid slim om te kiezen voor een nieuwe trap en kan tevens een heel nieuwe uitstraling aan de ruimte geven.

Het kan natuurlijk zijn dat er een geheel nieuwe trap nodig is, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe verdieping op de woning is verplaatst. De trap draagt bij aan de veiligheid en aan de uitstraling bij het interieur waardoor het erg leuk is om een nieuwe trap aan je woning toe te voegen!

Een geheel nieuwe trap toevoegen

Bij een nieuwe verdieping of dakopbouw dient er een geheel nieuwe trap aan de woning toegevoegd te worden. Het is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte welke soort trap mogelijk is. Er zijn veel verschillende trap soorten, zoals een spiltrap of een steektrap.

Een spiltrap is een ronde trap die draait om een spil en neemt weinig ruimte in beslag. Daarnaast is het ook nog eens een stijlvol element in het interieur en is deze door de cirkelvormige grondvlak perfect voor kleine ruimtes. Een steektrap is juist een rechte trap die door de vorm makkelijker beloopbaar is. Met onze trappenconfigurator kan je eenvoudig online jouw eigen houten trap naar wens ontwerpen.

Een oude trap vervangen door een nieuwe

Wanneer jouw trap toe is aan vervanging kan je deze ook in zijn geheel vernieuwen. Dit is de meest geschikte optie wanneer jouw trap niet meer aan jouw wensen of aan de veiligheidseisen voldoet. Het kan namelijk voorkomen dat je je interieur hebt aangepast en je trap hier niet meer bijpast of dat de trap gedateerd is, dan is het slim om de oude trap te vervangen door een nieuwe.

Bij het vervangen heb je te maken met de vaststaande posities van wanden, deuren, het trapgat etc. Deze aspecten bepalen voor het grootste deel de mogelijke vorm en het type trap dat je kunt kiezen. Bij Houten Trappen Specialist is er keuze uit hoogwaardige houten trappen die je helemaal zelf naar wens kunt samenstellen.

Hoe begin je aan dit project?

Met onze trappenconfigurator kan je eenvoudig beginnen aan jouw nieuwe project. Of je nu een geheel nieuwe trap toevoegt of de oude trap wilt vervangen, je creƫert bij ons eenvoudig jouw eigen gewenste trap, helemaal op maat. Daarnaast is er keuze uit diverse houtsoorten, kleuren, stijlen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om ook de behandeling te kiezen en bijbehorende trapleuningen, helemaal naar jouw wens.