Geen categorie

Onze tips voor een ruimtebesparende trap

S-trappen als ruimtebesparende trap

S-trappen zijn een populaire keuze als het gaat om ruimtebesparende trappen. Ze zijn compact en kunnen in de meeste gevallen in een hoek van de kamer worden geplaatst. S-trappen hebben echter ook hun nadelen. Ze zijn moeilijker te navigeren dan traditionele trappen en kunnen door iemand met slechte knieƫn of andere beperking moeilijk te beklimmen zijn.

De voor- en nadelen van spiltrappen

Een spiltrap is een trap die in twee delen is verdeeld, waarbij elk deel naast elkaar geplaatst is. Dit type trap wordt vaak gebruikt als ruimtebesparende oplossing, omdat het minder vloeroppervlak in beslag neemt dan een traditionele rechte trap. Spiltrappen kunnen echter moeilijker te beklimmen zijn dan andere traptypes en kunnen daardoor niet geschikt zijn voor alle huishoudens. Als je bijvoorbeeld moeilijk ter been bent of kleine kinderen hebt, kan een spiltrap niet de beste optie voor jou zijn.

Onorthodoxe ruimtebesparende trappen

Wenteltrappen zijn een vrij zeldzame vorm van ruimtebesparende trappen. Je vind ze veel in oude kastelen, maar niet vaak in moderne gebouwen. Een meer gangbare optie voor normale huizen in Nederland is de dubbelkwart trap. Een dubbelkwart trap heeft twee draaien erin. In veel huizen is het belangrijk dat de trap precies aansluit op de indeling van de tweede verdieping. Een dubbelkwart trap is dan een goede oplossing. Deze trap is namelijk makkelijk te bouwen en kan in verschillende hoekjes geplaatst worden.

Maak gebruik van onze trappenconfigurator

Niet alleen het type trap kan echter onorthodox zijn, zoals we hiervoor aangaven is het extreem belangrijk dat je van tevoren precies weet wat de indeling van de tweede verdieping is, en dus waar de trap heen gaat moeten leiden. Gelukkig hebben we een tool ontwikkelt die jou in staat stelt om de perfecte trap voor jouw pand te ontwerpen.

De standaard modellen trap die je kunt gebruiken in onze tool zijn makkelijk aan te passen naar de afmetingen die jij nodig hebt. Hiermee kun je dus altijd de ideale ruimtebesparende trap ontwerpen. Wanneer je ontwerp af is, kunnen wij jouw op maat gemaakte trap produceren en afleveren. Ook kunnen we de trap desgewenst installeren. Schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden, wij denken graag mee met leuke projecten van onze klanten!