Geen categorie

Trap vervangen of vernieuwen?

Een stevige trap in je woning is noodzakelijk. Dit klinkt misschien logisch, maar toch zijn er genoeg woningen die een trap hebben staan die het elk moment kan gaan begeven. Daarnaast vallen er met grote regelmaat mensen van de trap omdat zij geen antislip of leuningen hebben. Voor deze woningen is het daarom hoog tijd voor een nieuwe trap!

Wanneer is een trap toe aan vervanging?

Dit is misschien wel dé vraag die men zichzelf stelt wanneer ze vinden dat hun oude trap zijn beste tijd gehad heeft. De één koopt een huis waarbij de trap al stond en de ander heeft zelf een trap geplaatst die inmiddels beschadigd of kapot is. Dit zijn redenen om je trap te laten vervangen. Het zorgt voor een frisse en vernieuwende look van jouw huis.

Bepaal zelf wat er vervangen wordt

Ben je je oude trap nog niet beu, maar is hij wel aan vervanging toe? Je hebt de mogelijkheid om jouw trap in zijn geheel te laten vervangen door eenzelfde trap. Zijn er echter alleen wat losse onderdelen beschadigd? Dan is het ook een optie om alleen deze te laten vervangen of op te knappen. Denk aan nieuwe overzettreden of stootborden. Op die manier weet je zeker dat je een trap naar jouw wensen in huis hebt staan.

Kan ik mijn trap niet beter vernieuwen?

Ja, je kunt jouw trap zeker ook geheel vernieuwen. Dit is de meest geschikte optie wanneer jouw trap niet meer aan jouw wensen of algemene veiligheidseisen voldoet. Wanneer we kijken naar persoonlijke wensen, gaat dit voornamelijk om smaak. Wellicht heb je het interieur van je woning veranderd en vind je de kleur van je trap er niet meer bij passen. Een gloednieuwe trap kan dan de oplossing zijn. Of misschien kraakt je trap enorm. Vernieuwen is dan vaak prijstechnisch slimmer dan renoveren. Een likje verf kan wonderen doen, maar als de basis op of kapot is, dan zal de verf niet toereikend zijn.

Kies uit de mooiste houten trappen

Heb je de keuze gemaakt om voor een compleet nieuwe trap te gaan? Dan hebben wij hoogwaardige houten trappen voor in jouw huis. Hout is makkelijk te bewerken en daarmee de meest gekozen soort trap. Voor elke situatie hebben wij een passende trap en je stelt deze gemakkelijk zelf samen via onze website. Je hebt daarbij de keuze uit materialen zoals eiken, vuren, beuken, mahonie en rubberwood. Elk materiaal heeft zijn unieke uitstraling. Mocht je oog vallen op twee materiaalsoorten, dan is het bij ons ook mogelijk om hier een combinatie van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een mahonie trap combineren met eikenhouten treden. Je hebt op die manier de uitstraling van het eiken en de stevigheid van het mahoniehout.

Stel je trap samen met de trappenconfigurator

Met onze trappenconfigurator creëer jij in 11 stappen gemakkelijk jouw eigen gewenste trap. Zo heb je de keuze uit diverse houtsoorten, kleuren en ook stijlen. Verder heb je nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld trapleuningen en antislipstrips te kiezen. Bij ons bestel jouw nieuwe houten trap volledig naar jouw wens!