Geen categorie

Wat voor trap in een smalle ruimte?

Jij bent op zoek naar de ideale trap voor een smalle ruimte? Dan ben je aan het juiste adres! Er zijn verschillende soorten trappen die geschikt zijn voor smalle ruimtes. Ze verschillen qua afmetingen en materiaal, maar hebben allemaal hun eigen voordelen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende opties en wat jij het beste kunt kiezen voor jouw specifieke situatie.

Soorten trappen voor een smalle ruimte

Heb je er wel eens over nagedacht om je trap te renoveren of te vervangen om zo meer ruimte te creëren? De trap neemt soms best veel ruimte in en met een compacter model win je aanzienlijke ruimte in je hal. Maar welke trap plaats je nu in een kleinere ruimte zonder al te veel aan oppervlakte in te boeten? Er zijn meerdere trapsoorten geschikt voor een smalle ruimte. We lichten de beste opties hieronder voor je toe.

Steektrap

De steektrap is een populair type trap dat ook vaak wordt gebruikt in smalle ruimtes. Deze trap heeft een kleine voetafdruk omdat hij maar één trede heeft, waardoor hij ideaal is voor kleinere, ingedeelde ruimtes.

Spiltrap

Een alternatief voor een steektrap is de spiltrap. De spiltrap draait rond één centrale as, wat ook wel de spil genoemd wordt. Alle treden zijn bevestigd aan deze spil, waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Een ideale oplossing als een steektrap niet mogelijk is.

S-trap

De laatste soort ruimtebesparende trap is de s-trap. De naam verklapt al hoe de vorm van de trap eruitziet. Je draait eerst naar links en dan naar rechts om de spillen. Tijdens het belopen van de trap verander je van richting. Indien je een lastig trappengat hebt, kan de s-trap een uitkomst zijn.

Trap smalle ruimte

Het belang van de juiste trap

Het kiezen van de juiste trap voor jouw specifieke situatie en stijl kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om goed na te denken over wat je nodig hebt voordat je begint met samenstellen. Neem de tijd om te bedenken welke soort trap je nodig hebt, hoe groot de beschikbare ruimte is en welke materialen en afwerking passend zijn bij jouw stijl en budget.

Als je alle opties goed bekijkt en op basis daarvan een keuze maakt, weet je zeker dat jouw nieuwe smalle-ruimte-trap precies perfect bij jouw huis past!

Samenstellen in de configurator

Past niet zomaar elke trap in je huis? Of is de ruimte schaars? Een trap op maat is de oplossing. Niet alleen weet je zo zeker dat de trap perfect past, hij voldoet ook aan al je esthetische wensen. De kleur, afwerking, accessoires en vorm: het klopt helemaal. Stel jouw eigen ruimtebesparende houten trap samen in de configurator van Houten Trappen Specialist.