Industrieel

Welke trap past in een industrieel interieur?

Waar let je op bij het uitkiezen van een trap voor een industrieel interieur?

Hoewel veel mensen het niet beseffen is een trap een belangrijk onderdeel van het huis. Het is dan ook belangrijk dat deze qua uitstraling aansluit op de rest van het interieur, zeker als de trap op een prominente plaats in huis staat zoals bijvoorbeeld in de woonkamer. Er zijn dan ook een aantal punten van aandacht bij het uitkiezen van een trap die past in een industrieel interieur. We zetten ze hieronder op een rijtje:

De kleuren voor een industriële trap

De kleuren die het beste bij een industriële trap passen zijn zwart, wit en grijstinten. De kleuren van de industriële stijlen hebben vaak hun basis in het originele materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een metalen trap in onbehandeld staal, eventueel voorzien van houten treden.

De materialen voor een industriële trap

Materialen zoals metaal, beton, canvas, leer en hout passen goed bij een industrieel interieur. Een stalen wenteltrap midden in de woonkamer afgewerkt met een matte transparante coating is bijvoorbeeld een mooie blikvanger in een industrieel interieur.

De vormen van een industriële trap

De vormen bij een industrieel interieur zijn vaak strak en pragmatisch. Dan is het natuurlijk logisch dat dit ook doorgevoerd wordt in de trap. Een trap met tierelantijntjes of een trap met een romantische uitstraling zou compleet misplaatst staan in een industrieel interieur. Het is dus belangrijk om bij een industrieel interieur ook te kiezen voor een rechte strakke trap met bijvoorbeeld stalen liggers en treden van hout. Dit versterkt het industriële karakter van de trap.

Stel je industriële trap zelf samen met onze 3D-configurator

Bij Houten Trappen Specialist koop je kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Alle materialen zijn vervaardigd van kwalitatief hoogstaande materialen, waardoor jij nog jarenlang geniet van een stijlvolle trap. Wij leveren uitsluitend maatwerk. Dit betekent dat je je eigen trap middels onze geavanceerde 3D-configurator kunt samenstellen. We hebben al onze ervaring en kennis gebundeld in deze praktische tool, zodat jij je ideale trap kunt bouwen en bestellen vanuit je luie stoel. Het enige wat je hiervoor dient te doen, is het correct inmeten van alle onderdelen en na levering en montage je trap afwerken met verf of lak.

Vraag direct een offerte aan

Zijn er een zaken waar je tegenaan loopt tijdens het inmeten? Of wil je graag dat een specialist een blik werpt op jouw tekening en kijkt of het technisch haalbaar is? Vraag dan eenvoudig via onze website een offerte aan. We gaan voor je aan de slag en stellen een offerte op maat op. Heb je vragen over onze mogelijkheden of over onze producten? Aarzel niet en neem contact met ons op. We vertellen je graag meer en voorzien je van persoonlijk advies.