Geen categorie

Welke trapbekleding moet ik kiezen?

Een belangrijk onderdeel van elke trap is de bekleding. De bekleding beschermt de treden en maakt de trap mooier. Er zijn verschillende soorten trapbekleding, zoals hout, rubber, kunststof en metaal. Het is belangrijk om de juiste bekleding voor jouw trap te kiezen, afhankelijk van het materiaal waarvan de trap is gemaakt, de stijl van jouw huis en je budget.

Welke soorten trapbekleding zijn er?

Er zijn verschillende manieren waarop je je trap kunt bekleden of afwerken. Hieronder lichten we onze favoriete afwerkingen toe.

Hout als afwerking

Hout is een veelgebruikte trapbekleding. Hout is een natuurlijk materiaal dat makkelijk te verwerken is. Er zijn verschillende soorten hout, zoals eiken, mahonie, vuren en rubberwood. Een trap van beuken geeft een rustige uitstraling en is een duurzame houtsoort. Mahonie is een kostbaar houtsoort dat mooi glanst en een luxe uitstraling heeft. Vuren is een goedkoper alternatief voor hardhout en rubberwood is een duurzaam en sterk materiaal dat ook makkelijk te verwerken is. Een rubberwood trap is het perfecte alternatief voor een eikenhouten trap.

Trap laten stofferen

Wil je een huiselijke sfeer creƫren? Kies dan voor tapijt als trapbekleding. Tapijt dempt het geluid van voetstappen, voelt behaaglijk onder de voeten en voorkomt uitglijden. Ook is het materiaal lekker zacht. Niet elke tapijtsoort is even geschikt voor het bekleden van je trap. Zo wordt een tapijt met een lage pooldichtheid afgeraden, omdat je dan de rug van het tapijt kunt zien. Informeer daarom goed bij een specialist voordat je overgaat tot aankoop.

Je trap lakken

Zijn hout of tapijt niet helemaal je ding? Dan is verven wellicht de juiste keuze. Je kunt de trap afwerken in vrijwel alle kleuren. Kies hiervoor speciale traplak, deze is extra sterk en beschermt je trap beter tegen beschadigingen. We adviseren om wel altijd antislipstrips aan te brengen. Hiermee voorkom je ongelukkige valpartijen.

Zelf doen of professional inhuren?

De keuze is aan jou. Als je handig bent en weet hoe je materiaal moet verwerken, kun je de bekleding zelf aanbrengen. Als je liever iemand anders het werk laat doen, kun je een professional inhuren. De bekleding van je trap is erg belangrijk voor de levensduur van de treden maar ook voor de veiligheid van de trap zelf. Met de juiste instructies kan elke doe-het-zelver zijn of haar trap op de gewenste manier bekleden.

Meer informatie nodig?

Als je meer informatie nodig hebt over trapbekleding of hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste bekleding voor jouw trap, neem dan contact op met Houten Trappen Specialist. Wij helpen je graag verder!